Näillä NHL-seuroilla ovat rahat vähissä – listasimme joukkueet, joilla on isoimmat ongelmat palkkakaton kanssa

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtomarkkinoilla on tällä hetkellä täysi vilske päällä. Monet seurat kuten Toronto Maple Leafs ja Calgary Flames ovat jo kahmineet vahvistuksia kaksin käsin. Osalla joukkueista on ollut hiljaisempaa siirtorintamalla, ja osalla tuskin on varaa tehdä mitään peliliikkeitä.

Esittelemme tässä artikkelissa NHL-seurat, jotka ovat tällä hetkellä isoimmassa solmussa surkean palkkakattotilanteensa kanssa.

Tampa Bay Lightning (2,85 milj.)

Tampa Bay Lightningin tuore mestaruusjoukkue hajosi ennätysajassa. Seura tarvitsee jatkosopimukset rajoitetuille vapaille agenteilleen Erik Cernakille, Mikhail Sergatsheville ja Anthony Cirellille. Palkkakatossa tilaa on kuitenkin vain runsaat 2,8 miljoonaa dollaria.

Tampa Bay yritti jo epätoivoista liikettä ja heitti Tyler Johnsonin siirtolistalle. Kukaan seura ei kuitenkaan ottanut Johnsonin 5 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimustaan kontolleen. Joku tähtipelaajista on pakko kaupata pois, ja sekään ei välttämättä riitä. Tilanne on palkkakaton kannalta sysimusta.

Anaheim Ducks (-1 milj.)

Anaheim Ducksin palkkakatto on tällä hetkellä miinuksella noin miljoonan dollarin verran. Mikä pahinta, huonosti suoriutunut joukkue ei ole juurikaan vahvistunut viime kaudesta. Ainoa uusi vahvistus on puolustaja Kevin Shattenkirk. Jostain pitäisi vielä taikoa rahaa kakkosvahtiin, joka Anaheimilta tällä hetkellä puuttuu.

Suurin rasite Anaheimille on Corey Perryn ulos ostettu sopimus. Entisen seuralegendan sopimus rasittaa palkkakattoa tulevalla kaudella 6,625 miljoonan dollarin verran.

Arizona Coyotes (-1,75 milj.)

Arizona Coyotes on samassa veneessä Anaheimin kanssa. Seuralla on kasassa keskinkertainen joukkue, vaikka koko palkkakatto on saatu täytettyä. Isoimmat kivireet ovat Clayton Kellerin (7,15 milj.) ja Phil Kesselin (6,8 milj.) sopimukset. Kumpikaan kaksikosta ei onnistunut viime kaudella rikkomaan edes 45 tehopisteen rajapyykkiä.

Joukkueen ykköspuolustaja Oliver Ekman-Larsson on todennäköisesti vaihtamassa maisemaa. Ruotsalaispuolustajan lähtö toisi palkkakattoon tilaa 8,25 miljoonaa dollaria. Seura saattaa mahdollisesti myös luopua toisesta maalivahdistaan.

Phil Kesselin saavutukset Arizonassa ovat jääneet laihoiksi. Kuva: Getty Images

Washington Capitals (-225 000 dollaria)

Washington Capitals tällä hetkellä ylittää palkkakattonsa. Tämä siitä huolimatta, että joukkue käyttää maalivahteihinsa vain alle 2,5 miljoonaa dollaria.

Washington ei ole vielä liemessä, mutta vuoden päästä tilanne on toinen. Aleksandr Ovetshkin, ykkösvahti Ilja Samsonov ja Jakub Vrana tarvitsevat jatkosopimukset. Kaikki kolmesta pelaajasta tulevat vaatimaan palkankorotusta. Rahaa ei vain ole tulossa käytettäväksi mistään, sillä muiden tähtien sopimukset jatkuvat vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Toronto Maple Leafs (1,3 milj.)

Kun puhutaan palkkakatto-ongelmista, yleensä ensimmäisenä joukkueista nousee esiin Toronto Maple Leafs. Seura käyttää kolmeen kärkihyökkääjäänsä yli 32 miljoonaa dollaria, joten raha on pakostikin muun kokoonpanon osalta aina tiukilla.

Nyt Torontolla on palkkakatossa tilaa 1,3 miljoonaa dollaria. Joukkue ei edelleenkään ole tehnyt sopimuksia Ilja Mikhejeville tai Travis Dermottille, jotka ovat rajoitettuja vapaita agentteja. Kumpikin heistä kuului viime kaudella seuran runkopelaajiin.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – JUKURIT

Onko Jukureille tiedossa lisää HIFK-painajaisia?