HIFK:lle jälleen kova täsmävahvistus siirtomarkkinoilta? Julius Honka paljastaa IS:lle: ”Seuralta tuli kutsu haastatteluun”

© Kuva: Getty Images

Useita NHL-apuja alkukaudeksi itselleen naarannut HIFK on iskenyt tiettävästi jälleen verkkonsa vesille uuden vahvistuksen hankkimiseksi.

Ilta-Sanomien haastattelema, Dallas Starin organisaatiossa vuosina 2015-19 kiekkoillut Julius Honka oli HIFK:n vieraana tiistain ottelussa Ässiä vastaan. 24-vuotias NHL:n entinen ykköskierroksen varaus on yhä ilman sopimusta. Miehen pelaajaoikeudet rapakon takana kuuluvat yhä Starsille.

– Olen käynyt viime aikoina katsomassa pelejä paikan päällä. Kun HIFK:lta tuli kutsu haastatteluun, niin ilman muuta suostuin siihen, mutta ei mulla ole mitään haukea vetämässä tällä hetkellä, Honka paljastaa IS:lle.

Viime kaudeksi Liigaan juniorivuosiltaan tutun JYPin riveissä palannut Honka tähyää yhä NHL:ään kauden alkaessa. Sitä ennen puolustaja saattaa hyvinkin hakea pelituntumaa HIFK:n riveistä.

– Paluu Dallasiin tässä vaiheessa näyttäisi fiksuimmalta vaihtoehdolta. Tekisi vielä mieli näyttää, että pystyn pelaamaan siellä. Haluan kuitenkin edelleen pelata NHL:ssä, ja pelaaminen Dallasin organisaatiossa auttaisi siinä, Honka muistuttaa.

– Dallasilla on mun pelaajaoikeudet, ja he tarjoavat samaa sopimusta kuin aikaisemmin. Silloin (vuosi sitten) halusin toiseen seuraan, joten se vähän jäi. Nyt tilanne on eri. He ovat samoilla mietteillä sielläkin.

Helsinkiläisseuralla on tällä hetkellä riveissään neljä NHL-hyökkääjää (Emil Bemström, Joona Luoto, Antti Suomela ja Otto Koivula) sekä tuore NHL:n kärkivaraus Anton Lundell. Muista HIFK-hyökkääjistä Pohjois-Amerikasta Suomeen palanneella Henrik Borgströmillä on hänelläkin sopimuksessaan optio siirtymisestä takaisin rapakon taakse vielä tällä kaudella.