Joonas Korpisalo ponnisti ykköstähdeksi – joukkuekaverilta kovaa puhetta, suomalainen tyynenä: ”On ottanut valtavia koppeja”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets avasi urakkansa NHL:n pudotuspeleissä niukalla 2-0-voitolla Toronto Maple Leafsista. Columbus iski pelin kummatkin maalit vasta päätöserässä, ja samalla Joonas Korpisalo otti yhteensä reilut parikymmentä koppia maalilla.

– Olemme pelanneet aiemminkin tämän tyyppisiä pelejä. Meillä on ollut paljon maalin pelejä siten, että tilanne on tasan vielä päätöserässä, Columbuksen päävalmentaja John Tortorella selitti seuran kotisivuilla.

Porilaisvahti Korpisalo oli voiton oleellisimpia avaimia.

– Hän on ottanut joitain valtavia koppeja. Torontossa on paljon tähtiä, mutta meidän pitää puolustaa tällä nähdyllä tavalla. Ja jos pelaamme oikealla tavalla, menestymme, Columbuksen Cam Atkinson sanoi.

Korpisalo teki nollapelillä historiaa, sillä hän oli ensimmäinen Blue Jacketsin maalilla pudotuspeleissä nollat pitänyt vahti. Lisäksi leijonavahdista tuli vasta 14:s torjuja kautta aikain, joka on pelannut pudotuspelidebyytissään nollapelin.

Vahti palkittiin Blue Jacketsin pudotuspeliavauksen ykköstähtenä.

– Olin luottavainen alusta lähtien. Pojat tekivät edessäni hyvää työtä. Tämä oli mahtavaa ja hauskaa! suomalainen riemuitsi NHL:n kotisivuilla.

LUE MYÖS:
Mitä täällä tapahtuu! Ilmiömäinen Joonas Korpisalo pysäytti supertähdet ja torjui huikeaa historiaa

Tiesitkö? Heti pudotuspeliavauksessa osunut Jesperi Kotkaniemi ylsi harvinaiseen temppuun