Mitä täällä tapahtuu! Ilmiömäinen Joonas Korpisalo pysäytti supertähdet ja torjui huikeaa historiaa

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo oli yksi sunnuntai-maanantaiyön ykkössuomalaisista panoksellaan. Pelaaja torjui Toronto Maple Leafsin supertähdet Auston Matthewsin, Mitch Marnerin ja muut nurin Columbuksen 2-0-voitossa.

Päätöserässä kahdesti osuneen Blue Jacketsin suomalaisvahti venyi kiekon tielle 28 kertaa antautumatta kertaakaan. Tuo on historiallinen saavutus joukkueen mittapuulla: Korpisalo on ensimmäinen Blue Jackets -vahti, joka on kyennyt torjumaan nollapelin pudotuspeleissä.

Lisäksi 26-vuotias porilainen on NHL:n kautta historian 14. vahti, joka on pystynyt nollapeliin ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan. Aiemmin vastaavaan on pystynyt Anaheim Ducksin John Gibson reilut kuusi vuotta sitten.

Suomalaisen kannalta näyttö tuli huimaan paikkaan. Blue Jacketsin maalilla taistelu on kovaa, sillä Korpisalon kanssa torjuntavastuusta kamppailee latvialainen Elvis Merzlikins tasapäin.

– He ovat molemmat erittäin kilpailukykyisiä, päävalmentaja John Tortorella sanoi seuran kotisivuilla jo ennen peliä.

– Korpisalo ansaitsee mahdollisuutensa. Mutta tiedän, että Elvis kykenee myös astumaan peleille, kippari Nick Foligno selitti.

LUE MYÖS:
Tiesitkö? Heti pudotuspeliavauksessa osunut Jesperi Kotkaniemi ylsi harvinaiseen temppuun