Chicago luopumassa Olli Määtästä kauden jälkeen? ”Olen melko varma, että Määttä saa lähteä”

© Kuva: Getty Images
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Pittsburgh Penguinsista Chicago Blackhawksiin viime kesänä kaupatun Olli Määtän avauskausi intiaanipaidoissa on ollut pienimuotoinen pettymys.

Runkosarjassa 65 peliin tehot 4+13=17 nakuttanutta puolustajaa pidetään Pohjois-Amerikan kiekkomedioissa todennäköisenä ulososton tai treidin kohteena kauden jälkeen. Määtän reilun neljän miljoonan dollarin vuosipalkan sisältämä sopimus umpeutuisi vasta kauden 2021-22 jälkeen.

Blackhawksin sisäpiiritoimittaja Mark Lazerus vastasi The Athleticin sivuilla lukijakysymykseen siitä, ketkä ovat Blackhawksin todennäköisimmin sopimuksen ulososton kohteeksi joutuvat pelimiehet kauden jälkeen.

– Todennäköisimmät ulososton kohteet ovat Zack Smith ja Määttä, mutta välttämättä edes se ei riittäisi kiinnittämään Corey Crawfordia, Dylan Stromea ja Dominik Kubalikia jatkosopimukseen palkkakaton puitteissa, varsinkaan jos Andrew Shaw jatkaa uraansa. Olen melko varma, että Smith ja Määttä saavat lähteä. Drake Caggiula saattaa olla kolmas pelaaja, joka päästetään menemään, Lazerus uskoo.

Pitäisikö Chicagon luopua Määtästä? Kerro mielipiteesi NHL-olohuoneessa.

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!