Montreal Canadiens-hyökkääjä Jesperi Kotkaniemen kausi päättyi maaliskuun alussa tulleeseen pernavammaan.

19-vuotiaan porilaisen NHL-uran toinen kausi oli muutenkin hankala. 36 ottelun saldo oli vaatimattomat 8 (6+2) tehopistettä ja sesongin lopulla Canadiens lähetti lupauksensa hakemaan vauhtia farmiseura Laval Rocketista.

AHL:ssä saldo ennen loukkaantumista oli jo lupaavampi: 13 ottelua, 13 (1+12) tehopinnaa.

Kotkaniemen kuntoutuminen vammastaan vaikuttaa ainakin hänen Instagram-tilillään julkaisemansa kuvan perusteella sujuvan mukavasti.

Suomalaissentteri pelaa tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistävää mailapeliä, padelia, hihattomassa paidassa, jonka paljastamat hauikset viittaavat aikaa kuluneen myös punttisalilla.

Asian on noteerannut Canadiensia läheltä seuraava NHL-toimittaja Eric Engels, jolta tosin on jäänyt huomaamatta Kotkaniemen julkaisuunsa liittämä viittaus kyseessä olevasta mailapelistä.

– Olettaen kyseessä olevan tuore kuva, on varmaankin hyvä asia, että hän pelaa tennistä (ottaen huomioon pernavamman). Hän näyttää selvästi aiempaa isommalta. Saattaa jopa tulla kutsutuksi (Marc) Bergevinin, (Martin) Lapointen ja (Trevor) Timminsin hauiskerhoon, Engels vitsailee viitaten montrealilaisseuran kovakuntoiseen johtoportaaseen.

Canadiens kohtaa NHL:n pudotuspelien avauskierroksella Pittsburgh Penguinsin, mutta Kotkaniemen katseet ovat todennäköisesti jo seuraavassa sesongissa.

Eric Engels

@EricEngels
2 things about this shot Jesperi Kotkaniemi posted on his Insta: 1.Assuming it’s current, it’s probably a good thing that he’s playing tennis (in terms of his spleen injury). 2. He looks noticeably bigger. Might even be invited to join Bergevin, Lapointe and Timmins in Bicep Club