KalPan pääomistaja Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa.

KalPan pääomistus on myyty maakunnallisille vaikuttajille, jotka omistavat jatkossa KalPan osake- ja äänienemmistön erikseen perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta. Osakasjoukko koostuu pääosin maakunnallisista yrittäjistä.

Kapanen on omistanut KalPan vuodesta 2003 lähtien, joten ei ole ihme, että seuran myyminen oli haikeaa entiselle NHL-tähdelle.

– Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan, Kapanen kertoi tiedotteessa.

– Menneiden vuosien aikana olen toiminut monissa erilaisissa rooleissa kiekon parissa keräten -runsaasti kokemusta ja näkemystä. Viime vuodet KalPan toiminta on ollut vakaata ja kasvanut toimitusjohtaja Toni Saksmanin alaisuudessa oikeaan suuntaan. Tonin toiminta ja uuden omistajaryhmän ideologia helpottaa päätöstä siirtää seuran tulevaisuus uusiin käsiin. Uskon päätöksen olevan oikea molemmille tahoille ja palvelevan hyvin molempia osapuolia. Viimeisen vuoden aikana on kypsynyt ajatus ajan olevan hyvä perheenä tutustua maailmaan ja sen mahdollisuuksiin. Halu kehittyä ja haastaa itsensä on suuri, odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kapanen jatkoi.

Sami Kapanen luopuu KalPa Hockey Oy:n omistuksesta.

KalPan osake-ja äänienemmistön omistaa jatkossa Savonmaan Puolesta Oy. Yhtiön osakasjoukko koostuu pääosin maakunnallisista yrittäjistä.

Tiedote ➡️ bit.ly/Tiedote220420

#KalPa #Liiga #Kuopio