Ottawa Senatorsin NHL-hyökkääjä Marian Gaborik myönsi arvostelijoiden herjausten tehneen pahaa hänen itsevarmuudelleen vuosien varrella.

Kiekkotähden elämä ei ole aina yhtä upeaa kuin miltä se näyttää ulospäin. Maailman kärkiliigan pelaajat joutuvat sietämään jatkuvia menestypaineita, joita tulee sekä oman seuran sekä myös yleisön suunnalta.

Jopa 1035 NHL-ottelua pelannut Gaborik on saanut kokea monenlaisia haasteita uransa mittaan. Loukkaantumiset ovat vaivanneet 38-vuotiasta konkarilaituria lähes aina.

Pelikuntoa rankan fysioterapian ja fysiikkaharjoittelun kautta jahtaamisesta ei tehnyt lainkaan helpompaa jatkuva arvostelu ja painostus, johon slovakialainen myönsi alkaneensa kiinnittää jopa liikaakin huomiota myöhemmässä vaiheessa uraansa.

– Kun olin nuori, lätkä oli puhdasta hauskanpitoa minulle. En miettinyt asioita liikaa vaan pelasin vain. Myöhemmin aloin miettiä asioita. Luin Internet-kommentteja, joissa sanottiin minun olevan liian hauras. Ne tuhosivat minut, Gaborik vuodatti Boris & Brambor -podcastissa.

– En voinut auttaa joukkuettani, sillä olin loukkaantunut. Siihen päälle tulivat vielä kaikki ne kommentit, Stanley Cup -voittaja manasi.