Yksi NHL:n historian suurimmista ”ryöstökaupoista” oli tapahtua vuonna 2009 Philadelphia Flyersin ja Tampa Bay Lightningin toimesta.

Vuonna 2009 Lightningin GM:nä toiminut Brian Lawton paljasti Sportsnetille, että Flyersin silloinen GM Paul Holmgren oli tarjonnut hyökkääjä Claude Giroux’ia vaihdossa puolustaja Paul Rangeriin.

Lawton kuitenkin kieltäytyi lopulta tarjouksesta, ja tämä jos mikä saattaa kaduttaa nykyistä NHL Networkin asiantuntijaa.

Girouxista kehittyi pian vaihtotarjouksen jälkeen yksi NHL:n kovimmista senttereistä. Hurjan 100 tehopisteen rajan kertaalleen rikkonut kanadalaistaituri valittiin Flyersin kapteeniksi vuonna 2012.

Ranger taas pelasi vaihtotarjouksen jälkeen Lightningissa vain kahdeksan ottelua, kunnes hän jäi kolmen vuoden mittaiselle tauolle jääkiekosta.

Nyt voidaan vain haaveilla, miltä nykyinen Lightning näyttäisi Claude Giroux’lla vahvistettuna.

Tietysti Nikita Kutsherovin, Steven Stamkosin, Victor Hedmanin ja muiden huippunimien palkkoja olisi entistä vaikeampi saada mahtumaan palkkakattoon, jos yli kahdeksan miljoonan dollarin Giroux olisi mukana joukkueessa.