Käsittämätön kohtalo puhutti – suomalainen NHL:n suurlupaus nyt sinut erikoiselta tuntuneen päätöksen kanssa: ”Tämä on parasta minulle”

© Kuva: Getty Images

Maanantaina 19 vuotta täyttäneen Ville Heinolan pompottelu kummastutti suomalaisväkeä viime syksynä. NHL:ssä ihastuttanut ja siellä hyvin esiintynyt Winnipeg Jetsin lupaus lähetettiin ensiksi AHL:ään Manitoba Mooseen ja sitten lopulta Suomeen.

Honkajoen suuruus on Jetsin viime juhannuksen 1. kierroksen 20. varaus. Vain muutamia kuukausia tuosta tilaisuudesta eteenpäin pakki debytoi taalaliigassa ja iski siellä uransa avaushäkin.

Vain harvoin NHL-pelaajat ja vielä harvemmin puolustajat rikkovat mainitut virstanpylväät välittömästi draftia seuraavana kaudella.

Heinola pistettiin silti Suomeen. Tuo taisi ainakin viime syksynä olla pelaajalle kova pala.

– No, kyllä se tietty harmittaa, etten saanut siellä jatkaa. Kun palaveerasimme seurajohdon kanssa, niin yritimme katsoa isompaa kuvaa, että mikä palvelee. Ehkä parin vuoden päästä… Ettemme hätäile turhaan, Heinola sanoi SuomiKiekolle viime syksynä Liigan paluupelissään.

Palauttaminen Suomeen tuntui kaikin puolin järjettömältä. Nyt pelaaja tuntuu kuitenkin olevan tempun kanssa sinut.

Sujut

– Halusin pelata vielä yhden kauden Suomessa. Minusta on helpompaa ja mukavampaa pelata kodin ulottuvilla, kaikki ystäväni ovat täällä. Nyt vielä yksi vuosi kotona ja sitten tulen Winnipegiin, Heinola kertoi Winnipeg Sunille.

Vaikka pelaaja on nyt saanut Liigassa liitävässä Lukossa ruutua, oli NHL-kokemus asia, jota Heinola ylisti isosti.

– Se oli mahtavaa ja jotain, jonka muistan ikuisesti. Ja jotain, josta haaveilin lapsena. Se antaa minulle paljon motivaatiota.

Liigassa tällä kaudella 24 ottelussa tehot 0+6=6 (+8) viimeistellyt Heinola on saanut vastuuta vajaat 17 minuuttia per peli Lukko-nutussa.

– Pelaan nyt paljon, se on oleellisin asia tällä hetkellä.

Lukko taistelee Suomen mestaruudesta ja se on yksi Liigan kuumimmista joukkueista. Heinolalle kasvualusta on ollut lähellä ihanteellista.

– Minusta tämä on parasta minulle. Ei se niin ole, että en voisi pelata NHL:ssä. Haluan olla vielä valmiimpi ensi kaudella, kun palaan sinne.

Honkajoen lahja teki viime syksynä Jetsissä kahdeksassa taalaliigan pelissä tehot 1+4=5 (+3). Farmissa Manitoba Moosen paidassa kolme peliä toivat pisteet 0+1=1 (-2).

LUE MYÖS:
NHL:ssä nähtiin upea ele – näin estetään vastustajan pään iskeytyminen jäähän ilmalennon päätteeksi

Peter Forsberg ärähti Henrik Lundqvistin kohtelusta NHL:ssä: ”Kaiken sen jälkeen, mitä on tehnyt seuran hyväksi”

NHL:n nuorelta tähdeltä itsevarmaa puhetta: ”En usko, että yksikään tulokas on pelannut minua paremmin”

Seiska: Aikuisviihdetaitelija myöntää olleensa aviokriisissä painivan Mikko Koivun kanssa – ”Aika nopsaan siinä lähtivät sitten vaatteet pois”

NHL:n supertähdet ampuivat Pekka Rinteen reikäjuustoksi – suomalainen haukuttiin täysin: ”Tämä on surullista sanoa, mutta en halua enää nähdä Rinnettä tolppien välissä”

Ei hyvää päivää sentään! NHL:n pistekärjen vire vailla vertaa – toistaa jo Jari Kurrin ja Wayne Gretzkyn sensaatiomaisia temppuja: ”Näin ei tapahdu joka ilta”