Edmonton Oilersin Leon Draisaitl (4+1), Connor McDavid (1+4) ja kumppanit tulittivat Nashville Predatorsin ja tämän maalivahti Pekka Rinteen täysin reikäjuustoksi tiistaiyönä. Öljypaidat voittivat vieraskaukalossa 3-8.

Tulos tietysti kertoo jo pakosti sen, ettei suomalaisvahdin tilastot ole lähellekään ihanteellista. Rinne otettiin jostain käsittämättömästä syystä vaihtoon vasta tilanteessa 3-8, vaikka Oilers oli paukuttanut ennen tuota päätöserässä jo murskaavat viisi maalia.

Rinteen torjuntaprosentti oli 74,2. Joku voisi sanoa, ettei mennyt ihan putkeen – ja samoilla linjoilla ovat myös Oilersin Twitter-tilin oheista päivitystä kommentoineet ihmiset.

– Vain neljä maalia myöhässä. Se oli selvää, että Rinne oli pihalla Draisaitlin avausmaalin jälkeen. Potkikaa Hynes pois, eräs kirjoitti viitaten maalivahdin vaihtoon ja päävalmentaja John Hynesin erottamiseen.

– Tuo olisi pitänyt tehdä viisi maalia aiemmin, eräs toinen latasi.

– Noin viisi maalia myöhässä, mutta mitäpä sitten, yksi kirjoitti sarkastiseen sävyyn.

Kommentit kuulostavat kurjilta: Rinne olisi siis pitänyt ottaa pois maalilta 3-3-tasatilanteessa. Jälkeenpäin se on toki helppoa huutaa.

– Tämä on surullista sanoa, mutta en halua enää nähdä Rinnettä tolppien välissä.

– Mitä tuolle kaverille on tapahtunut? Muistan, kun emme pystyneet maalaamaan hänen selkänsä taakse pelastaaksemme elämäämme, eräs Colorado Avalanche -henkinen ihminen veisteli.

– Mutta vakavasti, mitä on tapahtunut?

LUE MYÖS:
Ei hyvää päivää sentään! NHL:n pistekärjen vire vailla vertaa – toistaa jo Jari Kurrin ja Wayne Gretzkyn sensaatiomaisia temppuja: ”Näin ei tapahdu joka ilta”