Ei hyvää päivää sentään! NHL:n pistekärjen vire vailla vertaa – toistaa jo Jari Kurrin ja Wayne Gretzkyn sensaatiomaisia temppuja: ”Näin ei tapahdu joka ilta”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers -hyökkääjä Leon Draisaitlia (4+1) ei tunnu pysäyttävän kukaan tai mikään. Pelaaja pisti tiistaiyönä hyrskyn myrskyn oikein urakalla ladottuaan Nashville Predatorsin reppuun peräti neljä maalia öljypaitojen murskaavassa 8-3-voitossa.

– Näin ei tapahdu joka ilta, Draisaitl virnuili Edmontonin kotisivuilla.

NHL:n pistepörssin kärki kiskoi hattutemppunsa täyteen päätöserässä iskettyään siinä kolme maalia aikaan 4.38. Hattutemppu on Oilers-historian viidenneksi nopein. Esimerkiksi suomalaislegenda Jari Kurri iski helmikuussa 1985 knallin kolmessa minuutissa ja yhdessä sekunnissa. Kummatkin temput ovat luokkaa maagiset.

Saksalaistykin maaleista kahdessa syöttäjänä toimi maailman ykköspelaajana pidetty Connor McDavid (1+4). Hänestä ja Draisaitlista tulivat Oilers-historian ensimmäiset pelurit, jotka ovat nakuttaneet samassa pelissä viisi pinnaa vähintään kahdesti kaudessa sitten talven 1985-86.

Aiemmin tuohon pystyivät legendaariset Kurri, Wayne Gretzky, Paul Coffey ja Glenn Anderson.

– Neljän maalia tuntuu hyvältä. Totta kai muut tekivät peliä hyvin ja se teki tästä aika helppoa, saksalaispelaaja kiitteli McDavidia ja muita.

Saksalaistykki johtaa NHL:n pistepörssiä saldolla 43+64=107, McDavid keikkuu kakkosena lukemin 32+62=94. Edmontonin kolmanneksi tehokkain Ryan Nugent-Hopkins onkin sitten kärkikaksikkoa selvästi perässä summattuaan tehot 19+37=56.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.