Liiga-peluri heräsi yöllä yllättävään uutiseen: Oli isketty mukaan NHL-siirtorajan hämärimpään treidiin – ”Mukava, että nimeni on vielä pinnalla”

© Kuva: Getty Images

Mikkelin Jukureiden hyökkääjän Martins Dzierkalsin unet jäivät viime yönä lyhyeksi, kun julkisuuteen tuli tieto, että Toronto Maple Leafs oli kaupannut hänen NHL-oikeutensa Vegas Golden Knightsille osana kolmen joukkueen jättikauppaa.

– Yllätyin täysin. Olin nukkumassa, kun puhelimeni alkoi yhtäkkiä pirisemään. Luulin, että oli jo aamu ja herätyskelloni olisi soinut. Todella odottamatonta, mutta mukava kuulla, että nimeni on vielä pinnalla, Dzierkals reagoi kauppaamiseen latvialaistoimittaja Aivis Kalninsin mukaan.

Dzierkalsin mukana Golden Knightsiin siirtyi Chicago Blackhawksin tähtivahti Robin Lehner.

Blackhawks sai kaupassa vastikkeena Golden Knightsilta maalivahti Malcom Subbanin, pakkilupaus Slava Deminin sekä toisen kierroksen varausvuoron.

Maple Leafs sai vaihtokaupassa vain Golden Knightsin viidennen kierroksen varauksen.

Kyseinen kolmen joukkueen vaihtokauppa on aiheuttanut kiekkopiireissä paljon hämmennystä kyseenalaisuudellaan.

Vaihtokaupasta erityisen hämärän teki se, että Blackhawks siirsi Lehnerin aluksi Maple Leafsiin. Blackhawks otti tässä kaupassa omaan palkkakattoonsa 50 prosenttia Lehnerin viiden miljoonan dollarin palkasta.

Tämän jälkeen Maple Leafs siirsi Lehnerin Golden Knightsiin, ja otti samalla ruotsalaisen jäljellä olevasta 2,5 miljoonan dollarin palkasta 44 prosenttia (1,1 miljoonaa dollaria) omaan palkkakattoonsa.

Näin Lehner vaikuttaa Golden Knightsin palkkakattoon lopulta vain 1,4 miljoonan dollarin verran.

Vaihtokaupassa nähty palkkakaton kiertäminen on herättänyt NHL-piireissä paljon kysymyksiä sen oikeudenmukaisuudesta.