San Jose Sharksin mahdollisuudet NHL:n kevään pudotuspeleihin ovat tällä hetkellä käytännössä jo menetetyt.

Seuran riveihin paluun syksyllä tehnyt konkarihyökkääjä Patrick Marleau metsästää seurakaverinsa Joe Thorntonin tavoin yhä uran kruunua Stanley Cup -voiton muodossa.

40-vuotias veteraani pelaa suurella todennäköisyydellä uransa viimeistä kautta, minkä vuoksi 700 000 dollarin minimipalkkaa tästä kaudesta ansaitsevan kanukin uskotaankin ainakin harkitsevan mahdollista siirtoa toisaalle vielä ennen siirtotakarajaa – sikäli kun konkarille löytyy ottaja jonkun haastajatason joukkueen riveistä.

– Kun hän allekirjoitti vuoden ja 700 000 dollarin sopimuksen Sharksiin, odotusarvona oli taistella uran viimeisellä kaudella mestaruudesta. Totuus on tällä hetkellä se, että miehen ainoa käyttötarkoitus Sharksille on toimia syöttinä siirtomarkkinoita ajatellen. Hän ei ole sama pelaaja kuin ennen, mutta on tehnyt 10 maalia ja 20 pistettä tälläkin kaudella, The Hockey News kirjoittaa artikkelissaan.

– GM Doug Wilson tulee jättämään päätöksen Marleaulle itselleen, mutta mikäli pelaaja haluaa taistella mestaruudesta ennen uransa päättymistä, NHL:n siirtotakarajalla tapahtuva maisemanvaihto on siihen ainoa mahdollisuus, kiekkoraamattu muistuttaa.

Palkkansa puolesta Marleau olisikin helppo sisällyttää lähes minkä tahansa mestaruudesta haaveilevan joukkueen hyökkäykseen syvyyspelaajan sekä kokeneen pudotuspelispesialistin rooliin.