Pohjois-Amerikassa vaikuttava jääkiekkotoimittajien liitto (PHWA) julkaisi torstaina äänestystulokset NHL-kauden puolivälin palkintoihin.

Kymmeneen eri NHL:n palkintokategoriaan koskevaan äänestykseen osallistui 117 toimittajaa 31:sta eri lehdestä tai sivustosta.

Suomalaisittain yksi kiinnostavimmista palkinnoista on ollut viime vuosina NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettava Frank J. Selke-palkinto.

Florida Panthersin tähtisentterin Aleksander Barkovin nimeä on pyöritelty useasti Selke-palkinnon voittajaehdokkaissa, mutta kertaakaan ei suomalaista olla äänestetty kolmen ehdokkaan joukkoon.

NHL-toimittajat eivät usko tälläkään kaudella poikkeukseen, sillä Barkovin nimeä ei löytynyt taaskaan kolmen parhaan pelaajan joukosta.

Äänikuningas oli lopulta hieman jopa yllättäen Philadelphia Flyersin sentteri Sean Couturier, joka on ollut aikaisemmin urallaan vain kerran (2018) kolmen parhaan joukossa Selke-äänestyksessä.

Couturierin kausi ei ole ollut pisteiden valossa mikään menestystarina, sillä 50 otteluun on syntynyt normaalia tahtia heikommat pisteet 13+30=43.

Äänestyksessä toisen sijan sai nelinkertainen Selke-voittaja Patrice Bergeron, joka pelaa jälleen loistavaa kautta Boston Bruinsin mukana.

Kolmanneksi äänestyksessä jäi viime kauden Selke-voittaja Ryan O’Reilly.