Mistä ihmeestä ilmiliekit tulivat Raimo Helmisen joukkueessa? Nyt puhuu Nuorten MM-kisoissa loistanut suomalaislupaus – ”Positiivinen fiilis omasta pelistä”

© Kuva: Leijonat.fi

OULU. Vaikka jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat menivät suomalaislasien läpi tarkasteltuna lopulta mönkään, jäi turnauksesta myös paljon hyvää käteen. Yksi sinivalkoisten positiivisimpia ilmestyksiä oli Tapparan hyökkääjä Patrik Puistola.

– Ihan hyvä fiilis jäi kisoista, mutta ei tietenkään täysin tyytyväinen voi olla, kun ei joukkueena menestytty sillä lailla kuin mitä oltaisi haluttu. Pääsääntöisesti jäi ihan positiivinen fiilis omasta pelistä, 19-vuotias suurlupaus pyörittelee keskiviikkona Oulussa pelatun Kärpät-pelin jälkeen.

Suomen osalta turnauksen huipennus alkoi hyvin, kun Yhdysvallat kaatui puolivälierässä numeroin 1-0 KooKoo-hyökkääjä Joonas Odenin maalilla. Välierissä kyyti oli kylmää, kun Kanada voitti 5-0 ja pronssiottelukin päättyi pettymykseen. Ruotsi vei himmeimmät mitalit luvuin 3-2.

Suomen kansa antoi joulun ja uudenvuoden tienoilla käytyjen kisojen tuoksinnassa runtua luotsi Raimo Helmiselle. Ainakin Puistolan kohdalla valmennusjohto tuntui onnistuvan, kun se antoi hyökkääjän pelata yhdessä tutun Kristian Tanuksen sekä Odenin kanssa.

– Tanuksen kaa olla ennestään tuttuja ja aiemminkin pelattu junnuissa. Se helpotti varmasti.

Kun Puistola piipahti Tsekissä MM-kisoissa, on hyökkääjä pelannut tällä kaudella jo kolmessa eri joukkueessa. Viime juhannuksena Carolina Hurricanesiin kolmannella kierroksella numerolla 73 varattu pelaaja oli ennen turnausta lainalla Jukureissa.

– Oli se Jukurit varmasti iso juttu siihen (iskukykyyn). Sai itseluottamuksen kuntoon, kun pääsi pelaa ja sai onnistumisia.

Vuonna 2001 syntynyt hyökkääjä iski savolaisjoukkueessa seitsemässä pelissä tehot 3+2=5. Tapparassa saldo on 17 kamppailun jälkeen 0+1=1, nuorten MM-jäillä pisteitä kertyi mallia 5+3=8 vain seitsemässä ottelussa. Liekö rytmiin mukaan pääseminen aina eri joukkueessa haastavaa?

– Ei oikeastaan. Kaikkialla on ollut tuttuja jätkiä, nuorten maajoukkueessa on aikaisemmista junnumaajoukkueista ja seurasta. Mikkeliin meni, sielläkin oli tuttuja. Tänne oli helppoa tulla takas.

Vahvoilla Liigassa

Vaikka keskiviikkona Oulun vierailulla Puistola jäi pisteittä, sujui se Tapparalta iloisesti. Joukkue haki pinnat pohjoisesta kaatamalla Kärpät numeroin 3-2. Joukkueiden välinen ero Liigan kärkipäässä on seitsemän pinnaa.

– Ihan ookoolta tuntui. Se TPS-peli oli ehkä helpompi, tai tuntui siltä. Erikoistilanteet vaikuttivat silloin siihen, ettei ihan päässyt mukaan.

– Kärkikamppailusta kolmen pisteen ottaminen varsinkin vieraissa on hienoa, peliaikaa reilut 11 minuuttia kerännyt Puistola hymyilee.

Pelaajan arki rullaa nyt Tapparassa, jossa maailmanmestari-isä Pasi toimii videovalmentajana. Miten kaksikko menee jääkiekon parissa eteenpäin?

– No aika lailla työsuhdehommalla. Ei hirveesti tule mietittyä. Hallilla se on koutsi ja kotona isä. Siihen on pyritty ja aika hyvin se on toiminutkin.