Koripallolegenda Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Bryant oli kuollessaan 41-vuotias.

Helikopteri syöksyi maahan Calabasissa Kaliforniassa. Bryantin lisäksi kyydissä oli kahdeksan ihmistä, joista kenenkään ei tiedetä selvinneen. Turmassa kuoli myös Bryantin 13-vuotias tytär Gianna, hänen joukkuekaverinsa ja tämän vanhemmat sekä koripallojoukkueen valmentaja.

Urheilumaailma otti legendan järkyttävän menehtymisen vastaan surun murtamana. Kiekkolegenda Wayne Gretzky otti osaa Twitterissä.

– Janetilla ja minulla ei ole sanoja kuvaamaan järkytystämme ja suruamme Kobe Bryantin traagiselle menehtymiselle. Rukoilemme hänen ja hänen perheensä puolesta, Gretzky kirjoittaa.

New Jersey Devilsin puolustaja P.K. Subban oli niin ikään murheen murtama.

– Olen järkyttynyt ja epäuskoinen. Isä, aviomies, legenda ja idoli lähti aivan liian aikaisin. Kiitän sinua ajastasi, oppitunneistasi ja 20 vuodesta suuruutta, Subban kirjoittaa.

Wayne Gretzky

@WayneGretzky
Janet and I have no words to describe our shock and sadness on the tragic passing of Kobe Bryant today. Praying for him and his family. 🙏

P.K. Subban

@PKSubban1
Shocked and in complete disbelief... A father, husband, legend, and idol gone way too soon. Thank you for the time, the lessons, and 20 years of greatness. #ripmamba🐍