Kaapo Kakko jäi täysin statistin rooliin: Suuryllättäjä latoi NHL:ssä viisi pinnaa ja hatun – siihen oli kyennyt edellisen kerran suomalaislegenda

© Kuva: Getty Images
Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NY Rangers oli yöllä huimassa tikissä, kun se kaatoi Kaapo Kakon ja Jack Hughesin välien selvittelyssä yhdysvaltalaispelaajan joukkueen, eli New Jersey Devilsin luvuin 6-3. Rangersin ykköstykki oli yllättäen pakki Tony DeAngelo, joka kiskoi tauluun peräti tehot 3+2=5.

NHL:n viime juhannuksen kärkivarauksista Kakko jäi sivurooliin, Hughes ei puolestaan pelannut lainkaan vamman takia. Kakkosparissa puolustaneen DeAngelon iskukyky sen sijaan nousi valokeilaan, että heilahti.

24-vuotias jenkkipakki on NY Rangersissa ensimmäinen hattutempun tehnyt puolustaja noin 38 vuoteen. Edellisen kerran pelissä kolme pönttöä kiskoi legenda, kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen maaliskuussa 1982.

Tampa Bay Lightningin kesän 2014 ykköskierroksen 19. varaus DeAngelo nousi jakamaan joukkueessa lisäksi pakkien piste-ennätystä. Yhdysvaltalaispelaaja latoi kaikki pinnansa kahden ensimmäisen erän aikana, 30 minuutissa. Ennen perjantaiyötä DeAngelon ottelukohtainen piste-ennätys oli kaksi pinnaa.

– Kolme pinnaa ensimmäisessä ja kaksi toisessa erässä… Se on aika siistiä. Mutta myös voiton saaminen oli hienoa. Maalit olivat meille tärkeitä, pelaaja iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

DeAngelo on latonut tällä kaudella tehot 11+25=36 (+7). Tuo määrä on jo nyt hänen henkilökohtainen piste-ennätys. Puolustaja on neljäntenä Rangersin sisäisessä tehotilastossa.

– Hänellä on ollut erityinen kausi monin tavoin. Hänen taitonsa ovat ainutlaatuisia, mutta peliäly on vielä toistaiseksi ollut piilossa, Rangers-luotsi David Quinn hehkutti.

Ai niin, se Kakko. Suomalainen pelasi vajaan vartin jääden pisteittä. Tehotilasto näytti lukemaa -1.

LUE MYÖS:
Huikea temppu! Pekka Rinne nousi maalillaan harvinaiseen sakkiin NHL:ssä: ”Tuntuihan se aika uskomattomalta”

Käsittämätöntä! Pekka Rinne kiskoi kiekon maaliin NHL:ssä – selostajat sekosivat täysin

Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!