Dallas Starsin Roope Hintz noussut alkukauden NHL-sensaatioiden joukkoon – ”Räjäyttää tajunnan”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin 22-vuotiaan Roope Hintzin toinen NHL-kausi on nostanut helsinkiläisen kertaheitolla joukkueensa kärkihyökkääjien joukkoon.

16 pelissä tehot 9+2 takonut sentteri on sivunnut jo tässä vaiheessa kautta viime kauden maalimääräänsä. Arvostettu The Hockey News nostaakin suomalaisen alkukauden parhaiden toisen kauden NHL-pelaajien listalle.

– Olisi helppo puhua ainoastaan Miro Heiskasesta, joka on noussut toisella kaudellaan NHL:n parhaiden kahden suunnan puolustajien joukkoon. Mutta mitä jos annetaan vähän rakkautta myös Hintzille, joka on ilman suurempaa hälyä iskenyt yhdeksän maalia ja 11 pistettä 16 pelissä. Tulokset itsessään ovat vakuuttavia, mutta se, että hän on sivunnut viime kauden maalimääräänsä 42 peliä aiemmin räjäyttää tajunnan, kiekkoraamatun toimittaja Jared Clinton äimistelee.

– Hintzillä on käytännössä katsoen ollut Midaksen kosketus kiekkoon. Hänen laukauksistaan 27,3 prosenttia on päätynyt maaliin, ja tuo lukema tulee vielä laskemaan. Mutta 22-vuotias on käyttänyt ylimääräisen vastuun hyväkseen. Siinä missä joukkueen isot tykit ovat alisuorittaneet, Starsin toisen kauden hyökkääjä ei totisesti ole sitä tehnyt, toimittaja jatkaa.

Tällä kaudella läpimurtonsa NHL:ssä tehnyt Hintz on pisteiden valossa alkukauden neljänneksi tehokkain Stars-peluri Tyler Seguinin, Joe Pavelskin sekä Heiskasen jälkeen. Hintzin alkukauden arvoa korostaa se, että mies on pistepörssissä vain kaksi pinnaa neljä ottelua enemmän pelanneen supertähti Seguinin perässä.