No nyt on melkoisen nolo putki – Kaapo Kakon edestä ykkösenä varattu Jack Hughes edelleen kiikareilla, samaa nähty edellisen kerran yli 10 vuotta sitten!

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin toimesta NHL:ään ykkösenä varattu Jack Hughes on karussa kuivaputkessa. Kaapo Kakon nenän edestä ykkösenä napattu debytantti on pelannut taalajäillä jo viisi ottelua pisteittä tehotilastonkin ollessa tyly -3.

Internetin syövereistä erinäisiä tilastoja pläräämällä käy selväksi, että moinen putki on ykkösvaraukselle todella harvinainen. Viimeeksi vähintään vastaavaan putkeen on ”pystynyt” ykkösvarauksista Steven Stamkos.

Vuoden 2008 kärkivaraus avasi pistetilinsä kaudella 2008-09 vasta kahdeksannessa ottelussaan. Asian pinnalle nosti toimittaja Scott Cullen Twitter-tilillään.

Hughesilla ei ole syytä paniikkiin, sillä Stamkosin ura on ollut alun vaikeuksien jälkeen melkoista ilotulitusta. Uran 751 runkosarjapeliä ovat tuoneet tehot 396+376=772, 70 pudotuspeliottelun saldo on 23+30=53.

LUE MYÖS:
Miksi ihmeessä NHL:n suomalaissensaatio lyötiin katsomoon? Näin luotsi kommentoi – ”Hän näytti siltä kuin muutkin…”