Liigadatan Twitter-tilillä valaistiin eräässä postauksessa mielenkiintoista faktaa Tapparan alkukauden kovuudesta. Kirvesrinnat ovat voittaneet viidestä ottelustaan neljä varsinaisella peliajalla ja yhden ylitöiden jälkeen.

Tapparan kauden alku onkin historian 14:nneksi paras. Toisaalta, kuten oheinen tilasto todistaa, ei vahva alku takaa mestaruutta tai edes runkosarjan voittoa.

#liigadata

@smliigadata
12 kertaa on #liiga-kausi aloitettu viidellä peräkkäisellä varsinaisen peliajan voitolla. #Tappara:n kauden alku on historian 14. paras. Kuten tilastosta näkyy, vahva alku ei takaa mestaruutta tai edes runkosarjan voittoa.

Oheiseen tilastoon on lueteltu vasemmalta joukkue, kausi, ottelumäärä, voitot, tasapelit varsinaisella peliajalla, häviöt sekä jatkoajan tai voittolaukauskisan voiton tuoma lisäpiste. Sen perässä ovat tehdyt ja päästetyt maalit, pisteet ja pistemäärä, jonka joukkue olisi saavuttanut nykyisellä pistelaskumallilla. Oikealla olevat kaksi viimeistä numeroa ovat runkosarjan ja kauden sijoitukset.

Kuluvalla vuosituhannella viiden ottelun otannalla kaikkein kovimman alun on saanut Lukko kymmenen vuotta sitten. Joukkue voitti kaikki viisi ensimmäistä mittelöään kauden 2009-10 alkuun takoen maalieroksi noissa peleissä huiman 28-8.

Raumalaiset tekivät tuolloin Liigan ennätyksen voittamalla 14 ottelua putkeen kauden ensimmäisestä ottelusta alkaen. Lukko paransi silloin Tapparan nimissä ollutta ennätystä kolmella ottelulla.

Hyvän alun jälkeen Lukko sitten murtuikin totaalisesti. Runkosarjassa se oli vasta kolmas ja kauden loppusijoitus oli lopulta viides.

Tappara yrittää jatkaa alkaneen kauden liitoaan tiistaina. Kirvesrinnat isännöivät uuden liigaviikon avauspelissä, todellisessa herkkupalassa toista tappionta laumaa, eli Kärppiä.