Kaukana ovat nämä TPS:n ajat! Muistatko, kun joukkue teki vuosia sitten käsittämätöntä historiaa – Mikael Granlund katkaisi liidon

Oulun Kärpät oli viime kauden alkupuolella Liigassa maagisessa iskussa voittaen syksyllä peräti kymmenen ottelua peräkkäin. Joukkue oli lähellä laittaa 25 vuotta vanhan ennätyksen uusiksi. Kyseinen ennätys on käsittämätön sen vanhuuden takia.

TPS voitti vuodenvaihteessa 1993-94 ottelun toisen perään. Ensiksi kaatui Lukko 2. joulukuuta, eikä sen jälkeen kenestäkään tuntunut olevan haastetta. Tammikuussa 1994 joukkue nitisti Tapparan ja se oli turkulaisille peräti 12:s voitto peräkkäin.

Tämä on liigahistoriaa.

TPS:n voittoputken pisti poikki HIFK, joka kaatoi turkulaiset luvuin 5-1. HIFK:n sankariksi nousi kunnioitettavat 36 kertaa torjunut maalivahti Mikael Granlund. Tämä Granlund pelasi kotimaan pääsarjassa kaudet 1991-94.

Sen jälkeen pelaajan tie vei Ranskaan, Saksaan ja Ruotsiin ennen uran loppua.

Turkulaislauma voitti siis 12 peliä putkeen, ja se on historiallisen kova määrä. Joukkue teki putken aika 59 maalia, omissa kilisi 22 kertaa. Putken aikana pahiten käkättimeen otti Reipas numeroin 2-10.

Lähde: Liiga.fi


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!