Ei pelkästään suomalaisten ongelma: NHL-agentti hämmästelee nuoren suojattinsa tilannetta

© Kuva: Getty Images

NHL:n rajoitettujen vapaiden agenttien markkinat ovat viimeisen reilun viikon aikana alkaneet purkautua.

Toronto Maple Leafsin Mitch Marnerin lisäksi jatkosopimuksen ovat rustanneet muun muassa Columbus Blue Jacketsin Zach Werenski, Philadelphia Flyersin Ivan Provorov, Vancouver Canucksin Brock Boeser, sekä Boston Bruinsin Charlie McAvoy.

Sopimuksettomiakin pelaajia silti edelleen riittää.

Tampa Bay Lightningin nuori tähtihyökkääjä Brayden Point on suomalaiskaksikko Patrik Laineen ja Mikko Rantasen ohella edelleen ilman jatkokontrahtia, eikä kanadalaissentteri ole agenttinsa Gerry Johannsonin mukaan vielä kovinkaan lähellä uutta diiliä.

– Me keskustelemme ja se on hyvä uutinen. Olemme kuitenkin tällä hetkellä kaukana toisistamme, Johannson toteaa Sportsnetille.

Agentti kertoo olevansa Pointin tilanteesta hieman hämmästynyt.

– Olemme olleet valmiita (tekemään sopimuksen) jo heinäkuusta lähtien ja olen hiukan yllättynyt, että olemme vielä näin myöhään näin kaukana toisistamme, hän toteaa.

Floridalaisjoukkueella on tällä hetkellä palkkakatossaan tilaa 8,4 miljoonaa dollaria kiinnittääkseen viime kauden kolmanneksi tehokkain pelurinsa.

Point summasi viime sesongilla komeat 92 (41+51) tehopistettä. 23-vuotiaan keskushyökkääjän edellä joukkueessa olivat vain Nikita Kutsherov ja Steve Stamkos.