New York Islandersin kesän tähän mennessä ainut vapailta markkinoilta tehty hankinta on ollut maalivahti Semjon Varlamov, joka pelasi viime kaudella Colorado Avalanchessa.

Viime kaudella 49 runkosarjaottelua vaatimattomalla torjuntaprosentilla 90,9 pelannut 31-vuotias venäläinen sai Islandersilta yllättäen jopa neljän vuoden mittaisen ja 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Islandersin hankintaa ihmeteltiin runsaasti, sillä heillä oli myös mahdollisuus kiinnittää Vezina-ehdokas Robin Lehner kaksivuotisella ja 10 miljoonan dollarin arvoisella jatkosopimuksella. (Lue tästä lisää.)

Sportsnetin asiantuntija Luke Foxilta ei ainakaan herunut ymmärrystä Islandersin peliliikkeille, sillä hän arvioi seuran koko NHL:n viimeiseksi (31.) kesän Power Rankingissä.

– Islanders menetti Vezina-finalisti Robin Lehnerin ja syvyyshyökkääjä Valtteri Filppulan, mutta he saivat pidettyä Anders Leen, Brock Nelsonin ja Jordan Eberlen joukkueessa. Neljän vuoden mittainen ja 20 miljoonan dollarin arvoinen sopimus 31-vuotiaalle Varlamoville näyttää aivan karsealta virheeltä. Jos se myyttinen offer sheet -huhu ei toteudu, niin kauden 2018-19 sensaatio-Islanders on ottamassa ison askeleen taaksepäin, Fox lataa.