Karu paljastus: NHL-seura hylkäsi tylysti tähtipelaajansa – ”Halusin saada sopimuksen aikaan, mutta he…”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Yksi NHL:n Free Agent Frenzyn yllättävimpiä liikkeitä oli vapaana agenttina olleen ruotsalaisvahdin Robin Lehnerin siirtyminen Chicago Blackhawksiin.

The Athletic -lehden tietojen mukaan monikaan NHL-seura ei ollut tietoinen New York Islandersin tähtivahdin saatavuudesta, joten hän ei saanut kovinkaan montaa sopimustarjouksia vapaana pelaajana.

Blackhawksissa oltiin kuitenkin hereillä ja sieltä tarjottiin yksivuotista ja viiden miljoonan dollarin arvoista sopimusta, johon ruotsalainen lopulta tarttui.

Tapa jolla Lehner lähti Islandersista on kuitenkin hieman erikoinen, sillä hän olisi halunnut jatkaa joukkueessa, mutta seura löysi kaikessa hiljaisuudessa kesken jatkosopimusneuvottelujen uuden maalivahdin, Semjon Varlamovin, jolle tarjottiin nelivuotinen ja 20 miljoonan dollarin sopimus.

Nyt Lehner avasi taustoja Islandersin kanssa pidetyistä sopimusneuvotteluista.

– Neuvottelut Islandersin kanssa alkoivat juuri äskettäin. Niin kuin kaikki muutkin pelaajat, halusin saada sopimukseen lisää vuosia. Kuulin kuitenkin Islandersilta, että se ei ole mahdollista, joten kerroin sitten medialle, että: ”Minua ei kiinnosta kuinka pitkä sopimus on, haluan vain, että se saadaan tehtyä.” Tein tämän, koska rakastan tätä Long Islandin fanijoukkoa, pelitovereitani sekä organisaatiota, Lehner kertoi Chicago Sun-Times -lehden toimittaja Andrew Popelle.

– Saimme lopulta aikaan sopimuksen, jossa oli vähemmän vuosia, mutta tällä kertaa palkka ei ollut kohdillaan. Minulle asetettiin aikaraja, joten sain pohtia tarjousta muutaman päivän ajan. Kun tulin takaisin, niin halusin saada sopimuksen aikaan, mutta he olivat siinä välissä hommanneet jo uuden maalivahdin. Se on totuus, ja jos ihmiset uskovat siihen, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Olen nyt iloinen, että voin aloittaa uuden luvun Chicago Blackhawksin kanssa, ruotsalainen jatkoi.

Lehner oli viime kaudella NHL:n parhaita maalivahteja, josta osoituksena on miehen uran ensimmäinen Vezina-ehdokkuus. 27-vuotias ruotsalainen pelasi runkosarjassa 46 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 93.

LUE MYÖS: Yllätyssiirto: Carolina Hurricanes hankki suomalaispelaajan NHL:n vapailta markkinoilta!

LUE MYÖS: Montreal Canadiens räväytti sopimustarjouksen Sebastian Aholle – näin Carolina Hurricanesin GM kommentoi asiaa

LUE MYÖS: Siirtopommi! Artemi Panarinin uusi NHL-seura selvisi – Kaapo Kakolle järisyttävän kova pelitoveri

LUE MYÖS: NHL:ssä jysähti siirtopommi! Toronto ja Ottawa leipoivat kuuden pelaajan jättikaupan

LUE MYÖS: Kylmät kävi! Artemi Panarin sanoi Jarmo Kekäläisen tarjoamalle ennätyspalkalle ”kiitos ei” – nämä kaksi NHL-seuraa enää mukana!

LUE MYÖS: Jymy-yllätys! Jason Spezza vaihtaa osoitetta NHL:ssä – kiekkolegenda suostui minimaaliseen palkkaan

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS