St. Louisin sankarihyökkääjä aivan liekeissä finaalisarjassa – viimeksi samaan pystyi Wayne Gretzky

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues nappasi viime yönä historiansa ensimmäisen Stanley Cup -mestaruuden. Mestarijoukkueen riveistä valitaan tyypillisesti pudotuspelien arvokkain pelaaja ja niin kävi nytkin. Kunnian sai Ryan O’Reilly.

Palkinto meni hyvään osoitteeseen. O’Reilly oli pudotuspelien paras pistemies yhdessä Brad Marchandin kanssa 23 tehopisteellään.

Tehopisteiden lisäksi O’Reilly iski maalin neljässä perättäisessä finaaliottelussa. Suoritus ei ehkä kuulosta kummoiselta, mutta yksikään pelaaja ei ole kantanut joukkuettaan finaaleissa samalla tavalla tällä vuosituhannella.

Viimeksi samaan pystyi Wayne Gretzky. Hän iski maalin neljässä peräkkäisessä finaaliottelussa vuonna 1985.