Suomi kohtaa MM-kisojen lilliputtimaan – Esa Tikkanen varoittelee: Voi tulla kylmää vettä niskaan”

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!

Kymmenen pistettä neljästä alkulohkopelistään kasaan raapinut Suomi kohtaa perjantaina MM-kisojen lilliputtimaa Iso-Britannian.

Kiekkokarnevaalien ensikertalainen on hävinnyt kaikki neljä otteluaan maalierolla 4-26. Suomi lähtee otteluun täten valtavana ennakkosuosikkina.

Ylimielisyyteen ei ole kuitenkaan varaa, pohtii suomalaisjääkiekon ikoneihin lukeutuva Esa Tikkanen.

– Ei pidä aliarvioida yhtään Iso-Britanniaa. Voi tulla kylmää vettä niskaan, jos lähtee takki auki pelaamaan. Suomen pitää pelata niin kuin tähän asti, Tikkanen toteaa SuomiKiekolle.

Tikkasen mukaan suomalaisten ei kannata sokaistua kisoissa tähän mennessä tulleesta menestyksestä.

– Ylpeitä näistä suorituksista pitää olla, mutta ei saa nuolaista. Hyvän huuman Leijonat ovat nostaneet Suomen kansalle. Euroopasta kasattu joukkue, joka pelaa änäriäijiä vastaan ja saa tulosta aikaiseksi. Nämä ovat kuitenkin vasta alkusarjan pelejä. Kahdeksas peli on se, mikä ratkaisee, legendapelaaja muistuttaa.

Saksa vakuuttanut Tikkasen

Suomi kohtaa Iso-Britannian lisäksi alkulohkossa vielä Ranskan ja Saksan. Etenkin Toni Söderholmin valmentama Saksa on tehnyt Tikkaseen vaikutuksen.

– Saksa on vaarallinen ja yllätyksiä voi tulla. Söde on pistänyt heidät pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Hän tuntee pelaajat hyvin ja tietää, miten heidän kanssaan kannattaa pelata. Saksalla on täydet mahdollisuudet neljän joukkoon, vaikka heillä onkin vielä parhaat maat vastassa.

Tikkanen oli kisoissa paikan päällä Suomen kolme ensimmäistä ottelua. Hänen mukaansa joukkueen ympärillä on todella positiivinen ilmapiiiri.

– Nostan hattua nimettömälle ryhmälle. Jukka Jalonen on saanut sen pelaamaan todella yhtenäisesti.

Suomi vastaan Iso-Britannia alkaa klo 21.15.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!

NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!