San Jose Sharksin matka NHL:n läntisen konferenssin loppuottelusarjaan St. Louis Bluesia vastaan ei olisi voinut kulkea juurikaan kivikkoisemman kaavan mukaan.

Ensin joukkue nousi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella seiskapelissä voittoon Vegas Golden Knightsia vastaan. Tuolloin joukkue kiri 0-3-tappiotilanteesta 4-3-johtoon Vegasin viiden minuutin jäähyn aikana. Jäähy oli seurausta Sharks-kippari Joe Pavelskin päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka piti miehen sittemmin sivussa myös toisen kierroksen sarjasta Colorado Avalanchea vastaan – aina ratkaisevaan seiskapeliin saakka.

Torstain vastaisena yönä pelatussa seiskapelissä Coloradoa vastaan Pavelski oli jälleen mukana pelaavassa kokoonpanossa – ja minkä paluun kapteeni tekikään! Kanukkikonkari iski ottelun avausmaalin jo pelin kuudennella minuutilla ja torjoili muutamaa minuuttia myöhemmin syötön Tomas Hertlin 2-0-osumaan. Sharks nappasi lopulta voiton maalein 3-2 edeten läntisen konferenssin finaaleihin.

Pavelski on lähes tuhannen runkosarjaottelun veteraani, joka on koko uransa ajan ollut muutenkin melkoinen pudotuspelien erikoismies iskien 129 playoff-kamppailussa 97 (47+50) tehopistettä. Carolina Hurricanesin kapteeni Justin Williams onkin tänä keväänä saanut uuden haastajan – onnistuuko jompi kumpi isojen pelien miehistä johdattamaan joukkueensa aina Stanley Cupiin saakka?