Missä olit, Hannes Hyvönen, kun Leijonat voitti MM-kultaa 1995? – ”Oli ihan järkyttävä krapula”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Suomen maajoukkue on jo osoittanut, että sillä on kaikki eväät kaataa MM-kisojen ennakkosuosikeiksi nimetyt maat.

Suomen maajoukkueessa MM-pronssia vuonna 2008 voittanut Hannes Hyvönen on sitä mieltä, että ”nimettömyys” on Suomen joukkueen etu NHL-miehiä viliseviä muita jääkiekon suurmaita vastaan.

– Suomen joukkue näyttää nimenomaan joukkueelta. Se voi olla aika hyvä nyt tässä sarjassa, kun niin moni – USA, Kanada, Ruotsi, Venäjä – on täynnä supertähtiä. Siellä joutuu joku ykkösketjun NHL-pelaaja pelaamaan neloskentässä. Suostuuko se siihen rooliin? Hyvönen mietti peliyhtiö Nopeampi.comin MM95 Lounge -kisakatsomossa SuomiKiekko-sivustolle.

Kultajuhlista lienee vielä liian aikaista puhua, mutta toki kaikki on mahdollista. Hyvönen muistaa hyvin, missä itse seurasi loppuottelua vuonna 1995, kun Suomi voitti historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

– Minähän voitin ensimmäisen Suomen mestaruuteni silloin TPS:ssä. Tämä finaalipeli kun oli, minä makasin kotona hirveässä mestaruuskrapulassa. Kyllä minä sen pelin katsoin ihan kokonaan, ihan hauska muisto.

– Siis se oli ihan järkyttävä krapula. Siis ihan aito, suomalainen krapula, Hyvönen tarkensi.

Hyvösen oma maajoukkueura kesti kymmenisen vuotta, vuodesta 1999 vuoteen 2009.

– Hyviä muistoja. Kahdet MM-kisat pääsin pelaamaan. Kierrettiin ympäri Eurooppaa ja Venäjää ja käytiin Kanadassa. En vaihtaisi kyllä päivääkään.

Jaakko PerttiläHelsinki
Twitter: @JaakkoPerttila


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!