San Jose Sharksin putoaminen NHL-finaaleista johtui pitkälti joukkueen karmeasta loukkaantumissumasta. St. Louisia vastaan pelatussa kuudennessa konferenssifinaalissa sivussa olivat supertähti Erik Karlssonin lisäksi hyökkäyksen tähdet Joe Pavelski sekä Tomas Hertl.

Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer myönsi ottelusarjan jälkeen repaleisen kauden pelanneen tähtipuolustaja Karlssonin operoineen terveenä käytännössä vain kuutisen viikkoa koko kaudesta.

– Tietysti se oli iso pettymys. Kyseessä on ehkä maailman paras puolustaja tai ainakin yksi heistä. Saimme nauttia terveestä Karlssonista noin kuusi viikkoa koko kaudesta, DeBoer paljasti Sportsnetille.

– Hän oli täydessä iskussa ensimmäistä kertaa tammi-helmikuun vaihteessa ja mielestäni olimme tuolloin liigan paras joukkue aina siihen saakka, kun hän loukkaantui uudestaan, DeBoer surkutteli tarkentamatta sen enempää Karlssonin pudotuspelien loukkaantumisen syytä.

Karlsson pelasi lännen finaalisarjan neljännen ja viidennen ottelun pahasti vajaakuntoisena jättäen viidennen ottelun kesken vain kymmenen minuutin jälkeen. Kuudennessa ottelussa ruotsalaista ei enää nähty kaukalossa.

Loukkaantumisestaan huolimatta Karlsson iski 19 pudotuspeliottelussa komeat tehot 2+14=16. Runkosarjassa mies nakutteli 53 peliin 45 (3+42) pistettä. Mitä sopimuksensa viimeisen kauden pelannut ruotsalaistähti olisikaan saanut aikaan täydessä iskussa ollessaan?