Buffalo Sabres on yksi NHL:n naurunalaisimmista joukkueista vuodesta toiseen. Syy tähän on yksinkertaisesti se, ettei lauma meinaa pärjätä millään ikinä. Buffalo on yltänyt edellisen kerran pudotuspeleihin kaudella 2010-11.

– Olen ollut täällä kuusi vuotta ja tilanne on samanlainen joka ikinen vuosi. Se on rankkaa, Rasmus Ristolainen lataa joukkueen kotisivuilla.

Tällä kaudella jatkopaikka jäi yli 20 pinnan päähän, vaikka joukkue keikkui menneenä talvena parhaimmillaan jopa aivan kärkipaikoilla.

Vuodet ovat olleet henkisesti raskaita, eikä lopulta tämäkään kausi mennyt putkeen millään tavalla. Ristolainen sai äskettäin osakseen vinoilua jopa Stanley Cup -voittaja Mike Commodorelta.

– Tapa, jolla aloitimme… Tätä on vaikeaa kuvitella, tehot 5+38=43 iskenyt (-41) pakki sadattelee.

– Ja se on rankempaa vuosi vuodelta. Sitä (pudotuspelipaikkaa) haluaisi enemmän ja enemmän.

Onneton taapertaminen pakotti tekemään ratkaisuita. Päävalmentaja Phil Housley sai äskettäin nelikakkosta. Se taitaa tuntua jossain määrin pahalta, sillä Ristolainen kertoo videolla kuitenkin rakastavansa kaupunkia ja sen ihmisiä.

– On sekin raskasta, kun ihmiset jättävät. Mutta toisaalta, kun tavoitteita ei saavuteta, muutoksia tulee ja pitää tapahtua, pallottelee Ristolainen, jonka mukaan Buffalo tuntuu edelleen kodilta.

– Mikään ei tule helposti.

Se on selvä, että kun joukkue on selvinnyt runkosarjasta edellisen kerran jatkoon kahdeksan vuotta sitten, on joku pielessä ja pahasti.

– Uskon, ettei kyse ole vain muutamasta syystä. Jos olisi, tämähän olisi helppoa ratkaista. Luojan kiitos, en ole GM. Ei minulla ole vastausta, niitä syitä on paljon.

Nuorten maailmanmestari on pelannut taalajäillä kuuden kauden aikana jo 424 ottelua tehoin 36+158=194. Tehotilasto on kaamea -143 eikä pudotuspelejä vyölle siis ole kertynyt.

– Voin kontrolloida vain itseäni. Minun täytyy yrittää olla parempi.

– Haluaisin nähdä joskus treeneissä tai kopissa ****päisyyttä sen jälkeen, jos joku ei suorita tosissaan. Meidän pitäisi olla kovempia toisillemme.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
NHL:n supertähdeltä mielenkiintoinen paljastus: oli lähellä tehdä jättisopimuksensa toiseen seuraan!