Osataan sitä muuallakin! NHL:n suurlupaukselta myrskyvaroitus Miro Heiskasen suuntaan – Sebastian Aho jäi täysin varjoon

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin Miro Heiskasta, 19, juhlittiin torstaiaamuna pitkään joukkueensa suurimpana sankarina, kun hän iski kaksi maalia 3-2-voittoon päättyneessä Nashville Predators -pelissä.

Suomalaisen sankaritarinan arvo ei laskenut missään nimessä, vaikka 2+0-tehot vaihtuivat myöhemmin lukemiin 1+1.

Samankaltainen on Carolina Hurricanesin Andrei Svetshnikovin, 19. Heiskasen ikätoveri, mutta vuonna 2000 syntynyt venäläinen (Heiskanen 1999) oli Carolinan suurimpia valopilkkuja edustamansa joukkueen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Svetshnikov iski kummatkin maalit 2-4-tappioon päättyneessä pelissä. Toisin kuin Heiskasen maalit, tai sittemmin tehot, eivät nuo osumat riittäneet joukkueelle voittoon. Muuten pelaajien tarinoissa, uran ensimmäisissä pudotuspeliotteluissa, on paljon samankaltaisia vivahteita.

Venäläisestä tuli 19 vuoden ja 16 päivän iässä nuorin vähintään kaksi maalia yhdessä pudotuspeliottelussa tehtaillut pelaaja sitten vuoden 1997 ja liettualaisen Dainius Zubruksen.

Carolinan suomalaiskaksikko Sebastian AhoTeuvo Teräväinen jäi superlupauksen varjoon pahasti. Joukkuetta tehoillaan läpi runkosarjan kantanut duo ei iskenyt pistettäkään, ja lisäksi Ahon tehotilasto painui asteen miinukselle ja Teräväisen jopa kaksi pinnaa pakkaselle.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
NHL-tähti tylytti Mikko Rantasta ja muita pistetykkejä todella poikkeuksellisella tavalla – nousi samalla suomalaislegendan rinnalle

NHL-seura kiinnitti hyökkääjänsä pitkään jatkosopimukseen – iski tällä kaudella piste-ennätyksensä