Calgary Flamesin Mike Smith oli perjantaiyönä Colorado Avalanchen Mikko Rantasen, Nathan MacKinnonin ja muiden hyökkääjätähtien suurin murheenkryyni veskarin venyessä heti pudotuspelien avauksessa nollapeliin.

Smith otti 26 koppia tylsyttäessä runkosarjan tehokaksikon ja muut totaalisesti. Flames voitti 4-0, eikä reilut 21 minuuttia peliaikaa kellottaneen Rantasen talven tehoilusta (31+56=87) ollut ainakaan vielä tietoakaan.

https://twitter.com/StatsCentre/status/1116567052599214080

Kanadalaisveskari liittyi nollapelillä muun muassa olympia- ja MM-mitaleita juhlineen Miikka Kiprusoffin rinnalle mairittelevassa tilastossa. Nämä kaksi torjujaa sekä Mike Veron, Rejean Lemelin ja Trevor Kidd ovat ainoat Flames-vahdit, jotka ovat pystyneet venymään nollapeliin pudotuspeleissä.

Smithin voittotapa ja Rantasen nollaamistyyli on siis eittämättä luokkaa poikkeuksellinen.

LUE POHJOIS-AMERIKAN MUISTA TUOREISTA MYÖS:
Mikään ei pysäytä: NHL:n suomalaislupaus jatkaa uskomatonta liekehdintää – voi johtaa pian jo koko AHL:n maalipörssiä!

NHL-seura kiinnitti hyökkääjänsä pitkään jatkosopimukseen – iski tällä kaudella piste-ennätyksensä

Patrik Laine avautui vähemmän puhutusta aiheesta – heräillyt välillä öisin hotellin käytävältä: ”Sattunut muutaman kerran”