Onko tässä NHL:n aliarvostetuin torjuja? Maalivahtikolossin tilastot mykistävät

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin maalivahti Ben Bishop torjui viime yönä kolmannen nollapelinsä putkeen. Hän on seurahistoriassa vasta kolmas torjuja, joka on yltänyt saavutukseen. Lisäksi kauden kuudella nollapelillään Bishop on koko NHL:n jaetulla kakkossijalla.

Bishopin torjuntaprosentti on 93,2, jolla hän on koko NHL:n piikkipaikalla. Päästettyjen maalien keskiarvo (2,08) on puolestaan liigan toisiksi paras.

Erinomainen maalivahtipeli on ollut tällä kaudella suurin yksittäinen syy, miksi Dallas on tällä hetkellä menossa pudotuspeleihin. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut pitkään todella tehotonta lukuisista isoista nimistä huolimatta.

Tilastojen dominointia ei ole NHL:ssä juuri noteerattu, ja Bishop on jätetty kokonaan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon kaavailuiden ulkopuolelle. Ennakkosuosikkeja palkintoon ovat suuremmasta mediahuomiosta nauttivat Andrei Vasilevski sekä Marc-Andre Fleury.