Liigan runkosarjan arvosanat: Tässä ovat TOP 3 -riman alittaneet maalivahdit

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarja on viimein tullut päätökseensä ja pudotuspelit pääsevät vauhtiin lauantaina. 60 otteluun mahtui jälleen runsaasti mielenkiintoisia käänteitä, läpimurron tehneitä pelaajia ja odotukset alittaneita pelureita. SuomiKiekko-sivusto päätti rankata pudotuspelejä odotellessa kiekkoilijat molemmista ääripäistä.

Tässä artikkelissa keskitymme odotukset ylittäneisiin maalivahteihin. Arvioissamme kiinnitimme huomiota pelaajan rooliin sekä tehtyyn tulokseen.

3. Markus Ruusu, HIFK

21-vuotiaan Markus Ruusun odotettiin ottavan seuraava askel lupaavalla urallaan. Edellisellä kaudella maalivahtilupaus torjui Ilveksen maalilla, mutta liian iso rooli johti epätasaisiin otteisiin. Tälläkään kaudella Ruususta ei ollut vielä kakkosvahdiksi Liiga-tasolle. 19 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa jäi 88,1:en. Huonot otteet maksoivat HIFK:lle myös sarjapisteissä.

2. Denis Godla, KalPa

KalPa päätyi kauppaamaan alkukaudella Niko Hovisen pois, sillä Denis Godla nousi selväksi ykkösvahdiksi joukkueen maalille. Kauden edetessä slovakkitorjujasta ei kuitenkaan ollut vastaamaan haasteeseen. Liian helpolla sisään menneistä kiekoista tuli arkipäivää, mikä oli yksi tekijä KalPan runkosarjan pettymyksessä. Torjuntaprosentti oli lopulta 88,8.

1. Atte Engren, HIFK

Atte Engren on ollut urallaan EHT-tason maalivahti ja Euroopan tasolla erinomainen torjuja. Olikin shokki, kuinka pahasti Engrenin pakka oli tällä kaudella sekaisin. Ylipelaaminen sai paikoitellen irvistämään. Kevään edetessä Engren on saanut itseään paremmin kasaan, mutta taso on vielä kaukana siitä, mihin hän parhaimmillaan pystyy.

Lue artikkelisarjan muut jutut:
Tässä ovat TOP 5 -riman alittaneet puolustajat
Tässä ovat TOP 5 -riman ylittäneet puolustajat
Tässä ovat TOP 3 -riman ylittäneet maalivahdit
Tässä ovat TOP 3 -riman alittaneet maalivahdit
Tässä ovat TOP 5 -riman ylittäneet hyökkääjät

Arviot: Toni Tuomala ja Miska Miettinen