Liigan runkosarja on viimein tullut päätökseensä ja pudotuspelit pääsevät vauhtiin lauantaina. 60 otteluun mahtui jälleen runsaasti mielenkiintoisia käänteitä, läpimurron tehneitä pelaajia ja odotukset alittaneita pelureita. SuomiKiekko-sivusto päätti rankata pudotuspelejä odotellessa kiekkoilijat molemmista ääripäistä.

Tässä artikkelissa keskitymme odotukset ylittäneisiin maalivahteihin. Arvioissamme kiinnitimme huomiota pelaajan rooliin sekä tehtyyn tulokseen.

3. Lassi Lehtinen, Lukko

Nuorten maailmanmestaruus, tehot 1+1=2 ja runkosarjan kärkivahdeista selvästi nuorin ykkösveskari. Tarvitseeko muuta sanoa?

Vuonna 1999 syntynyt parikymppinen torjuja piti Lukkoa kliseisesti sanottuna toisinaan yksin pystyssä. Toki inhimillisesti matkaan mahtui myös heikkoja hetkiä, mutta monipuolinen maalivahti piti silti jäät hatussa huimalla tavalla – ihailtavaa jäätävyyttä nuorelta lupaukselta.

2. Juho Olkinuora, Pelicans

Taiteilija, äänekäs, varma. Pelicansin tuen ja turvan tekemistä ovat tällä kaudella leimanneet huiman rohkea mailalla pelaaminen, pressikatsoimihin asti kaikuvat ohjeet joukkuekavereille sekä toisaalta toisinaan uskomattomat torjunnat joko hanskalla tai patjoilla.

Olkinuoran on nähty vääntävän oman maalinsa takana vastustajien kanssa kiekosta, ja onpa hänelle tuomittu jopa 16 rangaistusminuuttia. Persoonallisen veskarin voitto-tappio-saldo oli silti 24-11. Lahtelaisten ykköskassariksi noussut vahti tietää, mitä tekee.

1. Veini Vehviläinen, Kärpät

Jos Vehviläisen kuupan kestävyyttä on aiemmin epäilty, niin nyt siihen ei ole enää mitään syytä. Kenttäpelaajiin luottoa toiminnallaan luonut lupaus, tai jo tähti, pysäytteli pikkumustia jopa 93,3 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin kova 1,58. Vehviläinen lunasti odotuksia myös maajoukkuepeleissä idioottivarmalla työskentelyllä.

Nousi kenties kaikkein tärkeimmäksi palaseksi Kärppien hirvittävän kovassa ryhmässä. Vaikka pakisto onkin täynnä ”äijiä”, olisi heikommalla veskarilla oululaisten päästettyjen maalien tilastossa ollut isompi lukema kuin 101.

Arviot: Miska Miettinen ja Toni Tuomala

Lue artikkelisarjan muut jutut:
Tässä ovat TOP 5 -riman alittaneet puolustajat
Tässä ovat TOP 5 -riman ylittäneet puolustajat
Tässä ovat TOP 3 -riman ylittäneet maalivahdit
Tässä ovat TOP 3 -riman alittaneet maalivahdit