Jesperi Kotkaniemen upeat otteet Montrealissa eivät näytä hiipuvan millään.

18-vuotias suomalaislupaus oli elementissään, vaikka Canadien koki sunnuntaiyönä kitkerän jatkotappion New Jersey Devilsille maalein 2-3. Kotkaniemi iski ottelun avausmaalin komealla tavalla.

Nuorukaisen sai mallikkaan syötön Joel Armialta. Terävä laukaus painui komeasti Devils-maaliin. Samalla 18-vuotias tulokas kaunisteli koko kauden lukemiaan.

Kotkaniemellä on kasassa nyt tehot 7+17=17. Sillä irtoaa jo paikka kaikkien aikojen tehokkaimpien suomalaisten ”teinipelaajien” listalta. Lukema on vakuuttava, kun miettii pelattua pelimäärää – esimerkiksi kärjessä oleva Patrik Laine ehti pelata ennen 20-vuotissynttäreitään useamman kauden.

Myös Kotkaniemellä on mahdollisuus kaunistella tilastoja tulevien kausien aikana. Nykyiset näytöt antavat osviittaa, ettei suomalaisen rooli Canadiensissa tule ainakaan pienenemään. Päinvastoin – superlupaus on jo nyt vakuuttanut kiekkohullun Montrealin.

– Hän parantaa ja parantaa. Hän pelasi Devilsiä vastaan kuin NHL-konkari, The Athleticin toimittaja Marc Dumont ylisti Twitterissä.

Myös joukkuekaverit ovat vakuuttuneita. Maamies Armia kertoo suoraan, että Kotkaniemen pitäisi käyttää laukaustaan vielä useammin NHL-jäillä.

– Sanon usein hänelle, että ammu enemmän, Armia virnisti Canadiensin sivuilla.

Tehokkaimmat suomalaiset ”teinipelaajat” NHL:ssä:

StatsCentre

@StatsCentre
While the @CanadiensMTL could not make it hold up in an OT loss Saturday, 18-year old Jesperi Kotkaniemi opened the scoring to tie for 5th on this list of the best teenage NHL talents to come out of Finland

Mikäli kuva ei aukea, sen voi katsoa tästä.