Suomalaisasiantuntija povaa Jokereiden maalivahtiruletin ratkenneen: ”Pelaajat luottavat enemmän”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Helsingin Jokerit lähestyy KHL:n pudotuspelejä läntisen konferenssin neljännellä sijalla. Runkosarjan kahdeksasta viimeisestä ottelusta ensimmäinen on edessä lauantai-iltapäivällä kello 12.30 Suomen aikaa, kun helsinkiläiset vierailevat itäisen konferenssin kolmantena olevan Barys Astanan luona Kazakstanissa. Viasat ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Jokereilla on alla kolme peräkkäistä voittoa, joista Salavat Ufan päänahalle vieraskentällä Viasatin kiekkoääni Antti Mäkinen antaa suuren arvon.

– Voitto Ufasta oli hieno osoitus joukkueen viisikkorakenteen ja hyökkäyksen syvyyden toimivuudesta. Jokaisesta ketjusta löytyy pelotetta loukkaantumisten jäätyä taakse, Mäkinen analysoi SuomiKiekko-sivustolle.

Jānis Kalniņš näyttäisi myös ottavan ykkösmaalivahdin paikan, kuten aikaisemmin ennakoitiin. Joukkueen pelistä huokuu, että pelaajat luottavat enemmän Kalniņšiin kuin Ryan Zapolskiin.

On Jokerit runkosarjan päätteeksi sitten kolmas tai neljäs, on sen pullat pudotuspelien alla Mäkisen mukaan kokonaisuutena hyvin uunissa. Lauantai-iltapäivän vastustajaa selostaja kuvailee vaaralliseksi.

– Se on sitä varsinkin kotikentällä. Kärkipelaajat ovat aivan huipputasoa. Fyysinen joukkue, joka puolustaa maalinedustaa viisikkona todella tiukasti. Se tulee olemaan Jokereille kaukana helposta pelistä. Vaatii täydet 60 tai 65 minuuttia optimaalista tekemistä, mikäli Jokerit haluaa venyttää voittoputkensa neljään otteluun.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.

Anssi Shemeikka

Twitter: @AnssiShemeikka