NHL:n tämän hetken huonoimmasta joukkueesta ei ole mitään epäselvyyttä. Anaheim Ducks ei ole voittanut viidestä edellisestä pelistä otteluakaan, ja lisäksi kymmenestä edellisestä kamppailusta on irronnut vain yksi voitto. Joukkueen viimeisin voittoputki on peräisin joulukuulta, noin viikko ennen pyhiä.

Kun Anaheim tupelsi jälleen viime yönä itäisen konferenssin pohjamutiin kuuluvaa Ottawa Senatorsia vastaan (1-2-jatkoaikatappio), kasvoi tappioputki jo yhdeksän pelin mittaiseksi. Se on seurahistoriaa – valitettavasti.

Anaheimin kierre alkoi jo tuon esiin nostetun voittoputken jälkeen, ja tämän aikana se on kokenut kuusi suoraa tappiota sekä kolme pisteen tappiota. Ducks on edellisen kerran ajautunut yhtä synkkään kurimukseen marraskuussa 2001. Silloin putki oli tosin vieläkin rumempi, kun suoria tappioita tuli jopa seitsemän.

Yhdeksän ottelun putkiin Ducks on ”yltänyt” seurahistoriansa aikana kaudesta 1993-94 lähtien kaikkiaan neljästi.

StatsCentre

@StatsCentre
The #ducks went up against another team on an 8-game winless skid Wednesday (Senators) & lost the matchup in OT. That tied them for a franchise record on this list of ugly stretches

Tilastoihin on laskettu vain kauden sisäiset kierteet, eikä esimerkiksi yhden kauden viimeistä ja seuraavan kauden ensimmäistä ottelua.