Hyvä ja laadukas valmistautuminen jääkiekko-otteluun ei onnistu aina yksinkertaisella kaavalla. Kun Helsingin Jokerit viimeksi kohtasi arkkivihollisensa Pietarin SKA:n Helsingissä, kova latautuminen keitti yli. Lopputuloksena oli 2-6-tappio.

– Nyt kun joukkue on täynnä itseluottamusta ja onnistumisia tulee laajalta säteeltä, miten se onnistuu kontrolloimaan omaa tunnetilaansa siinä pelissä? Viasatin selostaja Antti Mäkinen pohtii ottelua SuomiKiekko-sivustolle.

– Tällä hetkellä Jokerien viisikkotasapaino itseluottamuksen suhteen on erinomainen. Niin kiekollisena hyökkäyssuuntaan kuin kiekottomana omaan suuntaan. Näiden on pysyttävä myös SKA:ta vastaan todella korkealla tasolla joka vaihdossa.

Sunnuntain kamppailun tärkeäksi teemaksi Mäkinen nostaa maalivahtipelin. Keskivertomaalivahtipelillä ei SKA:ta voi KHL:ssä Mäkisen mukaan voittaa.

Ryan Zapolski aloitti kauden ykkösvahtina, mutta viime aikoina marssijärjestys on muuttunut.

Janis Kalnins on ottamassa ykkösmaalivahdin paikan illasta toiseen pysyvällä tasaisuudella. Hänen rebound-kontrollinsa on lisäksi parempi kuin Zapolskin. Hän ei pudota kiekkoja niin paljon eteensä, ja jos pudottaa, hän pystyy ohjaamaan ne paikkoihin, joista yhdeksän kertaa kymmenestä ei tule vaarallista kakkospaikkaa maalintekoon, Mäkinen analysoi ja lisää, että Jokereiden viisikko pelaa paremmalla itseluottamuksella Kalninsin ollessa maalinsuulla.

Jokerien tanskalaiskapteeni Peter Regin on toipumassa pelikuntoon. Mäkisen mukaan Jokerit saa Reginistä vastuullisen keskikaistan pelaajan, mutta toppuuttelee odotuksia. Piste per peli -vaatiminen ei ole selostajan mukaan kohtuullista. Suurin lisäarvo Reginin mukana saapuu keskikaistalle.

– Jos kolmen ensimmäisen ketjun sentterit ovat John Norman, Sakari Manninen ja Regin, Jokerit ei kaadu senttereihin, se on varma asia.

Missä mahdolliset uhkakuvat sitten ovat?

– Jos Jokerit johonkin kaatuu, se kaatuu tällä hetkellä valitettavasti nelosketjuun, josta puuttuu Marko Anttila, Mäkinen päättää.

KHL:n huippuottelu Jokerit-Pietarin SKA sunnuntaina Viasat Jääkiekko kanavalta ja Viaplaysta kello 16.30.