Suomalaisvahti Mikko Koskinen rustasi tiistaina kolmivuotisen ja 13,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

Kiekkopiireissä syntyi runsaasti keskustelua sopimuksen kovasta hinnasta, koska Koskinen on pelannut NHL:ssä vain 32 ottelua urallaan.

Fanit saivat lisää ihmeteltävää tiistaina, kun Sportsnetin toimittaja Chris Johnston paljasti, että Koskisen sopimuksesta löytyy kaiken lisäksi siirron estävä pykälä. Puckpedia-sivuston mukaan Koskinen saa valita 15 NHL-seuraa, joihin ei halua joutua vaihtokaupassa.

Koskisen sopimus on myös todella etupainotteinen, koska ensi kaudesta hän tienaa jopa 5,2 miljoonaa dollaria, kun taas seuraavasta 3,3 miljoonaa dollaria sekä 500 000 dollarin allekirjoitusbonuksen. Viimeisestä kaudestaan suomalainen nettoaa 4,5 miljoonaa dollaria.

– Tämä sopimus vain tarjoaa lisää… Sopimuksen ensimmäiseen vuoteen panostaminen oli heti alusta asti turha riski Edmontonilta ja nyt paperiin lisättiin vielä 15 joukkueen siirron estävä pykälä. Tämä oli mestariteos Koskisen leiriltä, The Faceoff Circle -sivuston päätoimittaja Jeff Veillette kommentoi tilannetta.

Kiekkofanien keskuudessa sopimuksesta syntyi hämmennystä, naurua ja jopa kauhua: