New Jersey Devils -puolustaja Sami Vatanen teki viime yön Ottawa Senators -ottelussa yhden NHL-kauden komeimmista pelastuksista. (katso torjunta täältä)

Vatanen torjui Senatorsin tulokashyökkääjä Brady Tkachukin jo varmalta osumalta vaikuttaneen laukauksen maaliviivalta ja pienen härdellin jälkeen Devilsin tehokaksikko Kyle Palmieri ja Taylor Hall karkasi jo pahantekoon toisessa päässä.

27-vuotias suomalainen kertaili kamppailun huippuhetkeään paikallismedia NJ.comille.

– Olin jo epätoivoinen ja näin, että hänellä (Tkachuk) oli jo tyhjä maali edessään, joten suljin vain silmäni ja heittäydyin ja onnekseni hän osui minuun, Vatanen hämmästeli ja myönsi tilanteessa olleen runsaasti onnea matkassa.

Puolustaja ei äkkiseltään ihan heti muistanut tehneensä vastaavaa pelastusta.

– Sen täytyy varmaan olla niiltä ajoilta kun olin 5-vuotias. Toivottavasti Keith (Kinkaid, Devils-maalivahti) tarjoaa minulle oluen tuosta hyvästä, Vatanen vitsaili.

New Jersey Devilsille voitto toi hiukan positiivista virtaa erittäin alavireisesti toistaiseksi sujuneeseen kauteen. Joukkue majailee tällä hetkellä NHL:n itäisen konferenssin jumbona ja pudotuspelipaikka on jo kymmenen pisteen päässä.

Vatasen on tällä kaudella pelaamissaan 31 kamppailussa summannut 13 (2+11) tehopistettä.

LUE LISÄÄ: Video: Sami Vataselta uskomaton pelastus NHL:ssä – joukkuekaverit juhlivat toisessa päässä