Miro Heiskasen ja muiden nuorten suomalaisten tulokaspuolustajien tehdessä upeaa esiinmarssiaan NHL:ssä pelaa Markus Nutivaara Columbus Blue Jacketsin takalinjoilla elämänsä kautta.

Kolmatta sesonkiaan taalaliigassa pelaava Nutivaara hoitaa peruspuolustajan tehtävänsä esimerkillisellä tavalla, mutta on yllättäen noussut myös melkoiseksi pisteinikkariksi.

24 ottelussa suomalainen on summannut jo tehot 3+8=11 ja on joukkueensa puolustajien kolmanneksi paras pistemies, vaikkei pääse pelaamaan juuri ollenkaan ylivoimalla. Suomalaispakeista lukema riittää Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen jälkeen kakkoseksi.

Viime yön Detroit Red Wings-ottelussa ylivoima-aikaa ”sinitakkien” puolustajista keräsivät ainoastaan Zach Werenski ja Seth Jones. Nutivaara on pelannut ylivoimalla tällä kaudella keskimäärin vain 16,5 sekuntia ottelua kohden.

Nutivaara hoitaa myös peruspakin tehtävänsä ilmeisen puhtaasti, sillä miehen jäähysarake näyttää tämän kauden osalta edelleen nollaa.

Tällä hetkellä Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen ratkaisu varata 24-vuotias suomalainen kesän 2015 NHL-draftin seitsemännellä kierroksella vaikuttaa suorastaan loistavalta päätökseltä.

Lähde: NHL.com/fi