Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen on ollut NHL-kauden suurimpia sensaatioita, kun 17 ottelun jälkeen 22-vuotias hyökkääjä johtaa koko NHL:n pistepörssiä 26 tehollaan.

Rantasen nykyinen tulokassopimus päättyy tähän kauteen ja on sanomattakin selvää, että häntä odottaa muhkea palkkapäivä.

BSN Denverin Avalanchen arvostettu sisäpiiritoimittaja Adrian Dater uskoo, että Rantasen seuraava sopimus ei ole kuitenkaan vielä rahallisesti niin massiivinen kuin se voisi olla. Syy tähän on se, että Rantanen hakee vain 2-3 vuoden mittaista jatkosopimusta.

– Painakaa nämä sanat mieleen: Rantanen solmii vain lyhytkestoisen (bridge deal) sopimuksen tämän kauden jälkeen, Dater sanoi Twitterissä.

The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun paljasti lokakuussa TSN:n lähetyksessä, että Rantasen agentti Mike Liut ei ollut vielä aloittanut sopimusneuvotteluja Avalanchen kanssa. Neuvottelut aloitetaan LeBrunin mukaan vasta kauden jälkeen, joten vain ”vastustamaton” tarjous voi muuttaa Liutin pään ja aikaistaa sopimuksen syntymistä. (Lue aiheesta lisää.)