Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen on aloittanut kolmannen NHL-kautensa uskomattomalla tavalla. Hän on summannut yhdeksässä ottelussa kovat tehot 4+12=16, joilla irtoaa sarjan pistepörssin jaettu kärkipaikka.

Rantasen tällä hetkellä voimassa oleva tulokassopimus päättyy ensi heinäkuun 1. päivä, eikä uutta paperia ole vielä rustattu. Selvää on kuitenkin se, että 21-vuotiasta suomalaistähteä odottaa seuraavassa sopimuksessa mieletön palkkapussi.

The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun paljasti TSN:n lähetyksessä, että Rantasen agentti Mike Liut ei ole vielä aloittanut, eikä aiokaan aloittaa sopimusneuvotteluja Avalanchen kanssa, ennen kuin vasta ensi kesänä. LeBrunin mukaan vain ”vastustamaton” tarjous voi muuttaa Liutin pään.

Avalanche olisi halunnut kiinnittää Rantasen jo viime kesänä, mutta Liut kieltäytyi neuvottelemasta sopimuksesta. Syy tähän on se, että Liut halusi saada suojatilleen isomman palkan tulevana kesänä. Varsinkin nyt, kun Rantanen on ollut hirmuisessa vireessä, niin hänen palkastaan tulee suurella varmuudella isompi, mitä se olisi ollut viime kesänä.

Liut toimii myös Patrik Laineen agenttina, joka on aivan samanlaisessa tilanteessa sopimuksensa suhteen kuin Rantanen. Myös Laineen leirissä viivytetään sopimuksen tekemistä ensi kesään saakka.