Mikko Koskisen osalta kauden alku NHL:ssä on ollut melkoinen tuhkimotarinta. Suomalainen joutui odottamaan peleille pääsyä pidemmän aikaan, sillä hän on pelannut taalajäillä vasta kuudessa ottelussa. Ja nyt kun hän pääsi irti, ovat tilastot komeaa luettavaa.

Varhain sunnuntaiaamuna urakkaansa jatkuvan Oilers-torjujan prosentit näyttävät lukemia 91,8, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,52. Kokeneella kolmekymppisellä veskarilla on nyt aihetta iloon pelillisten asioiden lisäksi myös henkisellä puolella.

– Totta kai itseluottamus ja peli kohenevat päivä päivältä, kun saa startteja alle. Niin se menee joka vuosi – tai ainakin pitäisi mennä, Koskinen sanoi NHL.com/fi-sivuston mukaan.

NHL:ään vakuuttavin ottein palannut suomalainen on voittanut vaikeuden toisen perään. Vaikka muutaman ottelun debyytti taalajäillä meni kaudella 2010-11 New York Islandersin sotisovassa täysin mönkään, sai hän vielä mahdollisuuden. Koskinen torjui debyyttikaudellaan neljässä pelissä surkealla 87,3 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 4,33.

Mutta kuten todettua, nyt Koskinen on käyttänyt saumansa hienosti.

– Harjoittelin kovaa, tein jokaisen treenin jälkeen aina vähän ekstraa. Mitään tiettyä osa-aluetta ei sen enempää painotettu, mutta töitä tehtiin, hän selvitti.

Myös olosuhteiden tuomista mahdollisista haasteista hän otti komeasti niskalenkin.

– Pieneen kaukaloon piti tietysti vähän totutella pitkästä aikaa. Laukaukset tulevat vähän erilaisista kulmista. Mutta se on hallussa, ja nyt eletään tätä päivää, Koskinen linjasi.