Suoraa puhetta: TPS:n tähtihyökkääjä otti kantaa kohua herättäneeseen Pride-otteluun

© Kuva: Juha Tamminen

TPS ja SaiPa iskevät perjantaina yhteen Turun Gatorade Centerissä. Ottelun teemana toimii etenkin sosiaalisessa mediassa kovaa kohua herättänyt ”Pride”. Sen tehtävänä on tukea ajatusta, jonka mukaan jääkiekko kuuluu kaikille.

Turkulaisseuran tähtihyökkääjä Lauri Korpikoski astui ennen kamppailua esiin ja kertoi oman mielipiteensä siitä, mistä teemassa ylipäätään on kyse.

– Sen verran voisin vielä avarakatseisemmin kommentoida Pride-teemaa, että se ei mielestäni koske pelkästään seksuaalivähemmistöjä, vaan myös ihmisiä, jotka tulevat eri kulttuurista, uskonnosta, rodusta tai sosioekonomisesta tilanteesta. ja on sukupuolesta riippumaton, Korpikoski sanoi TPS:n verkkosivuilla.

– Esimerkkinä poika tai tyttö, joka tulee ihan suomalaisesta vähäosaisesta perheestä voi kokea koulussa ja arjessa ihan samanlaista syrjintää tai eriarvoisuutta, kuin esimerkiksi seksuaalivähemmistöä edustava henkilö tai eri kulttuurista tuleva ihminen. Tällöin jääkiekkojoukkue voi olla ainoa paikka, jossa voi kokea yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoisuutta mihinkään näihin taustoihin katsomatta. Sen kuuluu olla turvapaikka tällaisille ihmisille, joka antaa jotain sellaista mitä muualla ei saa kokea.

Lähde: TPS:n verkkosivut