Pietarin SKA kapusi KHL:n Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jokereiden ohitse voitettuaan torstaina HK Sotshin lukemin 3-1. Moskovan TsSKA takana sarjataulukossa kakkosena olevat pietarilaiset saapuvat Jokereiden vieraaksi Helsinkiin lauantaina.

Viasatin asiantuntijana nykyisin työskentelevä entinen Jokerit-sentteri Esa Pirnes odottaa lauantain ottelusta viihdyttävää kamppailua.

– SKA-pelit ovat aina viihdyttäviä ja ne ovat yksi näistä sarjan isoista kohtaamisista. SKA on hyvä mittari. Jokerit lähtee peliin hyvistä asetelmista. Nyt oikeasti nähdään, missä mennään. Tällaisia isoja jengejä pitää pystyä voittamaan sitten pudotuspelien toisella kierroksella, Pirnes ennakoi SuomiKiekko-sivustolle.

Onko Jokerit tällä kertaa jopa pienoinen ennakkosuosikki?

– Vähän hullunkurista sanoa niin, mutta Pietarissa joukkue pelasi jo loistavaa peliä ja nyt se on vielä kehittynyt. Lisäksi Jokerit on vielä kotijäällään. SKA:lla oli peli torstaina, mutta Jokerit on treenannut ja levännyt

– Se on oikeasti iso etu. Jokereille ensimmäiset erät ovat olleet tällä kaudella vaikeita, mutta nyt sen energiahyödyn pitää näkyä. Heillä on paikka iskeä heti alussa.

Jokerit ei pääse otteluun parhaalla miehistöllään, koska puolustaja Viktor Lööv on pelikiellossa. Kuinka iso menetys hän on?

– Ilman muuta se on takaisku. Hän on ollut joukkueen yksi parhaista puolustajista. Jokereilta löytyy kuitenkin syvyyttä ja monta laadukasta pakkia. Kivistö huilasi juuri muutaman pelin, joten hänestä voi olla apua.

Kaksimetrinen Eemeli Räsänen voi olla yksi pelaajista, joka voi paikata tällä kaudella vastaavia poissaoloja. Minkälaisen vaikutuksen hän on sinuun jättänyt?

– Huippuraamit, huipputulevaisuus. Joka peliminuutti on hänelle tärkeä. Hän on varmasti täyttänyt paikkansa joukkueessa ja tuonut oman panoksensa.

Onko Jokerit tällä hetkellä hyvä paikka kehittyä tuollaisen nuoren pelaajan näkökulmasta?

– On se. Hän näkee kovia pelejä koko ajan ja treenit ovat myös hyviä. Jos ajattelee koko kautta, niin hän tarvitsee kyllä kunnolla minuutteja. Jämäminuutit eivät riitä pidemmän päälle. Jos nuorella pelaajalla menee peli tai kaksi huonommin, niin siitä ei tule kuitenkaan paljoa kuraa niskaan.

Kenet yksittäisen Jokerit-pelaajan voisi nostaa esiin alkukauden onnistujana?

– (Sakari) Manninen on ollut pisteiden valossa hyvä, mutta hänelle on tullut muutama peli, jossa hän on ollut näkymätön. Nelosketjun Mika Niemi ja Marko Anttila ovat pelanneet loistavaa kiekkoa. He ovat olleet odotuksiin nähden huikeita. Omiin ei ole juurikaan mennyt tasakentällisin maaleja, mutta he ovat itse pystyneet tekemään tulosta.

Kuinka paljon se lämmittää sinun mieltä, että juuri suomalaiset ovat onnistuneet?

– Tosi paljon. Jokereiden kuuluukin olla sellainen joukkue, jossa on kotimaisia kärkipelaajia. Otan ilolla vastaan nämä suomalaisten onnistumiset. Se lisää vetovoimaa muita parhaita suomalaisia pelaajia ajatellen, Pirnes toteaa.

Näet ottelun Viasat Urheilu -kanavalta sekä Viaplay-palvelusta kello 16 alkaen. Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat avataan avoimeen katseluun viikonloppuna 5.-7.10. Kanavat aukeavat perjantaina 5.10. klo 16:00 ja sulkeutuvat maanantaina 8.10. klo 9:00. Operaattoreiden verkossa auki ovat kaikki kolme kanavaa ja antenniverkon alueella Viasat Urheilu -kanava.