NHL:n suomalaistulokas kerää ylistystä vähäisestä peliajasta huolimatta – eräs tilasto näyttää erityisen upealta!

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin suomalaistulokas Antti Suomela ei valita toistaiseksi melko rajallisesta roolistaan Sharksissa.

Uransa kahdeksassa ensimmäisessä NHL-ottelussa 24-vuotias Suomela on pelannut pääsasiassa kolmosketjun sentterinä laidoillaan Joonas Donskoi, sekä ruotsalainen Marcus Sörensen.

Peliaikaa on keskimäärin tullut vajaat 11 minuuttia ottelua kohden ja tehopistesarakkeessa komeilee kolme syöttöpistettä.

– Pelasin Suomessa noin vartin per peli. Roolini on Sharksissa samankaltainen, ja se sopii minulle. Jalat pysyvät tuoreina ja olen koko ajan valmiina hyppäämään askiin, Suomela toteaa NHL.comille.

Myös Sharksin seurajohto on ollut tulokkaaseensa erittäin tyytyväinen.

– Etsimme aina kavereita, jotka pystyvät rakentamaan hyökkäyspeliä. Tässä liigassa on vaikeaa tehdä maaleja. Alemmissakaan kentissä ei voi olla pelkästään sellaisia jätkiä, jotka vain taklailevat ympäri kenttää ja tappelevat, joukkueen päävalmentaja Peter DeBoer toteaa ja jatkaa:

– Ammattilaiskiekko on hänelle tuttua ja hän on voittanut SM-liigan pistepörssin, joten tiedämme, että hän pystyy luomaan tilanteita hyökkäyspäässä. Hän on pidetty pelikaveri. Hän kantaa vastuunsa myös puolustussuuntaan, sillä hän ei ole mikään parikymppinen nuorukainen, joka vasta totuttelee pelaamaan miesten kanssa.

Varsinkin puolustussuuntaan Suomela onkin ollut erinomainen. Sharksin verkkoon on tehty toistaiseksi 13 maalia tasaviisikoin pelattaessa, mutta vain yksi suomalaisen ollessa jäällä.