Kun suomalaistulokas Miro Heiskanen hyppäsi varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa ensimmäistä kertaa NHL-kaukaloon, näytti Dallas Starsin puolustaja kaikkea muuta kuin tulokkaalta.

19-vuotias Heiskanen kellotti jääaikaa kolmanneksi eniten koko joukkueesta – lähes 20 minuuttia – Starsin voittaessa avausottelussaan Arizona Coyotesin 3-0.

Vielä toistaiseksi suomalainen jäi ilman tehopisteitä, mutta säväytti esityksellään kaikin puolin.

– Mielestäni hän oli mahtava. Ensimmäiset viisi minuuttia pelistä hän suorastaan tanssi ja teki koko pelin ajan erinomaisia ratkaisuja. Hänen luistelunsa auttoi meidät monta kertaa ongelmista, Starsin päävalmentaja Jim Montgomery hehkutti joukkueen nettisivulla.

Heiskasen itsensä mukaan hän ei juurikaan jännittänyt ensimmäistä otteluaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa, mutta myönsi valmistautumisen siihen tuntuneen erityiseltä.

Starsin ruotsalainen tähtipuolustaja John Klingberg hehkutti suoritusta vuolaasti.

– Hän tietää minne mennä ja hänen ajoituksensa tilanteissa on uskomaton. Se luistelu ja pelisilmä, koko paketti on kunnossa, Klingberg ylisti.

Ruotsalainen muistutti kuitenkin, että pitkän kauden aikana tulee ylä- ja alamäkiä. NHL:n raju otteluohjelma, jossa pelataan paljon ja harjoitellaan vähemmän vaati hänen mukaansa totuttelua. Hänellä ei kuitenkaan ole epäilystkään siitä, etteikö Heiskanen siitä selviäisi.

Stars pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina kello 02.00 Suomen aikaa, kun joukkueen vieraaksi saapuu Winnipeg Jets.